Høgmo: – Jeg evalueres hele tiden

Per-Mathias Høgmo mener fotballpresident Terje Svendsen bare gjør jobben sin når han ikke vil frede ham som landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lørdagens pinlige 0-1-tap borte mot Aserbajdsjan følte Høgmo seg trygg på at han også leder Norge i møtet med Tsjekkia i november. Fotballpresidenten var derimot ikke like klar og skygget unna spørsmål om Høgmos framtid.

– Han gjør jobben sin som president. Jeg har sittet i tre år som landslagssjef, og jeg er blitt evaluert hele veien. Jeg håper at jeg blir evaluert veldig kritisk. Det hører med denne rollen, sa Høgmo.

Ber Høgmo om å gå

Flere av landets største aviser mener det er på tide at Høgmo forlater posten som norsk landslagssjef. Hittil har han ledet laget i 33 kamper, der 17 av disse har endt i tap.

– Jeg kan ikke forholde meg til det. Det er tusenvis av redaktører og bloggere der ute, men jeg setter pris på engasjementet, sa Høgmo og svarte følgende på spørsmål om hva som er argumentene for at han bør få fortette:

– Jeg kan ikke starte en evaluering selv. Det er ikke min jobb. Min jobb er å forberede laget best mulig fram til tirsdagens kamp. Vi står sammen om dette, men det er mitt overordnede ansvar å skape resultater.

Null poeng

Norge er poengløse i VM-kvalifiseringen etter to kamper. Forrige måned ble Høgmos menn utklasset 0-3 av verdensmester Tyskland.

– Sammenligner man kampen i går (lørdag) med den for to år siden, skapte vi mye mer i går. Forrige gang vant vi på en dødball, svarte Høgmo på spørsmål fra NTB om den elendige starten.

– Vi kom til veldig mange innlegg, men akillesen vår er kvaliteten og effektiviteten. Vi er ikke hvasse nok, og det har preget oss litt. Over to kamper mot Ungarn hadde vi 15 sjanser, men kun én scoring. To kamper mot Aserbajdsjan har gitt 14 sjanser og null mål. Vi skaper sjanser, men mangler presisjonen til å avgjøre fotballkamper, sa Høgmo i sin analyse.

Norge møter San Marino på Ullevaal tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært