Forskere: Sex påvirker ikke sportsprestasjoner

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Det kan være på tide å begrave en myte. Seksuell aktivitet svekker overhodet ikke idrettsprestasjoner, ifølge en forskningsanalyse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe forskere har gått gjennom hundrevis av studier av hvordan sex påvirker sportsresultater, hvorav ni ble vurdert som de mest pålitelige. Resultatene av analysen er publisert i vitenskapstidsskriftet Frontiers in Physiology.

– Vi påviser at ingen klare vitenskapelige bevis tyder på at seksuell aktivitet har negativ effekt på idrettsresultater, sier hovedansvarlig for gjennomgangen Laura Stefani, som er professor i idrettsmedisin ved Universitetet i Firenze til Science Daily.

Ifølge forskerne bør ingen idrettsutøvere føle skyld for å ha hatt sex dagen før en konkurranse. På den andre siden går det heller ikke an å skylde flopper på sex i framtiden.

– Med mindre sexen foregår under to timer før en øvelse, tyder bevisene på at seksuell aktivitet kan ha en positiv effekt på resultatene, sier Stefani.

Forskerne konkluderer imidlertid med at det trengs ytterligere forskning, blant annet for å klargjøre eventuelle forskjeller mellom kjønn eller ulike idretter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden