Iversen: – Vi driver ikke med kontorarbeid

Emil Iversen erkjenner at det har vært mye astmasnakk, men at han skjønner hvorfor saken får så stor oppmerksomhet.
Emil Iversen erkjenner at det har vært mye astmasnakk, men at han skjønner hvorfor saken får så stor oppmerksomhet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emil Iversen (25) har aldri brukt astmamedisin, men har stor respekt for dem som må gjøre det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sist sesongs stjerneskudd i nasjonal og internasjonal herrelangrenn skjønner at enkelte er skeptiske til norsk langrenn etter de siste måneders astmadebatt.

– Ja, det kan høres rart ut om en frisk person får astmamedisin, men jeg forsøker å si at det ikke er noe kontorarbeid vi driver med. Kroppen er vi helt avhengig av, den er vårt instrument, og er det noen skavanker må vi gjøre noe med det. Hvis vi skulle ha gått på kontoret, så hadde vi ikke trengt å gjøre noe, men skal du gå skirenn helg etter helg, så er det annerledes.

– Du er selv en av dem som aldri har tatt astmamedisin?

– Ja, jeg har ikke tatt det. Det er av den enkle grunn at jeg ikke har slitt noe med luftveiene. Det er noe annet med dem som sliter med dem. Jeg tok også en astmatest her i dag, og jeg kjente også pirringen da jeg trakk inn luft. Det har jeg ikke vært i nærheten av før, og jeg vet at jeg ikke har astma. Men som skiløper er du i faresonen, og du må følge med på det. Det kan komme, sier Iversen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Skiforbund om beskyldninger: – Det er helt enkelt useriøst

Kjedelig sak

Iversen sier selv at det har vært en litt annerledes oppladning enn normalt til sesongen. Det er mange som har en oppfatning om astmapraksisen, og det er mange som vil prate om det.

Hele tiden.

– Det har vært mye, men det har ikke påvirket treningen og det sportslige. Det har gått greit det uansett hva som står i avisene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva er din oppfatning om saken?

– Det er en kjedelig sak, og vi har fått en ripe i lakken. Men nå er granskingsutvalget nedsatt, og de har begynt å jobbe. Det blir veldig fint å høre hva de har å si. Vi får bare avvente det, høre hva de har å si og føye oss etter det. Det er ikke så mye annet vi får gjort.

Les også: «Utesteng alle norske skiløpere i to år»

– Delte meninger i Sverige

– Din far Ole Morten Iversen ble landslagstrener for de svenske langrennsjentene foran denne sesongen. Hva har du hørt fra den siden?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror ikke at jeg skal si så mye om hva han sier til meg, men det er nok delte meninger i Sverige også, slik det er i Norge.

Hans egen form har ikke vært helt på topp siden han kom hjem fra siste høydeopphold.

– Jeg har vært litt forkjølt, og jeg hadde en legendarisk dårlig laktattest i morges (mandag), men jeg er vant til å gjøre det dårlig på noen tester, så jeg skal ikke klage. Jeg tror det blir bra, selv om jeg ikke er i noe kjempeform akkurat nå. Jeg har ennå noen måneder på meg, sier forrige sesongs gjennombruddsmann.

Les også: Hetland maner til åpenhet rundt det norske langrennslandslaget