Imponert Svensson håper på Brækhus-kamp

Svenske Klara Svensson kan muligens bli Cecilia Brækhus neste motstander. Hun var tilstede da Brækhus vant over Anne-Sophie Mathis fra Frankrike i den historiske VM-kampen i weltervekt-klassen under boksestevnet 'The Homecoming' i Oslo Spektrum lørdag kveld. Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Svenske Klara Svensson kan muligens bli Cecilia Brækhus neste motstander. Hun var tilstede da Brækhus vant over Anne-Sophie Mathis fra Frankrike i den historiske VM-kampen i weltervekt-klassen under boksestevnet 'The Homecoming' i Oslo Spektrum lørdag kveld. Proffboksing har vært forbudt i Norge siden 1981. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klara Svensson kan bli den neste motstanderen til Cecilia Brækhus. Den svenske jenta mener hun kan være i stand til å stoppet den norske mesterens seiersrekke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensson har kvalifisert seg til et VM-møte mot Brækhus gjennom å slå Michaela Laurén. Derfor satt hun ringside i Oslo Spektrum lørdag kveld for å se hva hun har i vente.

– Brækhus rystet Mathis skikkelig. Det er sterkt, for den franske jenta er en veldig god bokser. Det har vi sett eksempler på mange ganger tidligere. Det var imponerende det hun gjorde, sa Svensson til NTB en liten halvtime etter at Brækhus hadde knust Anne Sophie Mathis i annen runde.

– Tror du at du har noen sjanse når dere møtes?

– Jeg er utrolig sikker på at jeg kan matche Cecilia. Jeg har en helt annen stil og matchplan enn henne, sa den svenske utfordreren selvsikkert til de norske og svenske pressefolkene som sto rundt henne.

Hun satt i nærheten av Vladimir Klitsjko under kampen og var fornøyd med at hun hadde fått noen ord med tungvektslegenden. At han også kjente til henne, satte hun stor pris på, og hun var fornøyd med at Klitsjko hadde nevnt muligheten for en kamp mellom henne og Brækhus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Overgår alle mine villeste fantasier

Lærerikt

Klara Svensson la ikke skjul på at hun satte stor pris på å være en av de cirka 10.000 tilskuerne som var på plass i Oslo Spektrum.

– Det gir mersmak å være med på dette. Jeg må også si at jeg er imponert over det Cecilia presterte her i kveld, og jeg håper bare at jeg også får sjansen til å vise meg fram mot henne, fortalte den svenske weltervektsbokseren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er jo også bra at Klitsjko synes jeg så tøff ut. Det er fint for meg at jeg utstråler en viss fare her i Norge. Jeg får jo ikke mye oppmerksomhet her blant Brækhus sine tilhengere. Det er fint å se hvordan alle backer opp Brækhus, for det er ikke alltid slik for oss hjemme i Sverige. Derfor er det inspirerende også for meg å være her, la hun til.

Svensson sa også at hun ser at Brækhus bokser på en annen måte enn tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Allerede i den første runden så jeg at hun hadde lagt av seg den tyske stilen, at hun bokset mer avslappet. Det er slik jeg liker å bokse selv også, for da får man gjerne et litt bedre blikk, mente Svensson.

Les også: Svimeslått Mathis så stjernehimmelen

Alt å vinne

Hun håper å få muligheten mot Brækhus tidlig neste år, og i og med at hun er offisiell utfordrer, vet hun at hun får sjansen.

– Jeg gikk en kamp 10. september, mens Cecilia bokset nå. Det drøyer nok til neste år før vi kan møtes, for Brækhus skal vel ha litt ferie etter dette. Kanskje tar hun også en Cyborg-kamp i mellomtiden, så det vil nok drøye litt, sa Klara Svensson til NTB.

Hun la ikke skjul på at hun var overrasket over det raske utfallet, for hun vet jo hvilken slagstyrke Mathis har, men det fikk hun ikke utnyttet i det hele tatt lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensson sa også at hun forstår at Brækhus ønsker å møte Cyborg, MMA-stjernen som er verdensberømt.

– Det finnes jo veldig mye PR-verdi i en slik kamp. Hun er jo kjempestor i UFC, og vil hun bokse, kan det bli veldig interessant, mente den svenske jenta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Brækhus forsvarte VM-beltene

Lærerikt

Nå er det kun et VM-møte mot Brækhus Klara Svensson tenker på. Hvor kampen skal gå er ikke viktig for henne, men hun la ikke skjul på at hun gjerne kommer til Norge, for selv å oppleve stemningen som var i Spektrum lørdag kveld også fra innsiden av ringen.

– Jeg synes det var veldig lærerikt å se denne kampen. Jeg har jo gått opp en vektklasse, og jeg synes generelt at når man ser på TV, så får man ikke det fulle og hele inntrykket av både hurtighet og rytme i boksingen. Det blir en mye mer realistisk bilde av kampen og nivået når man ser det live som her i kveld, sa Klara Svensson til NTB.

Hun la til at Brækhus ikke skremte henne med sin imponerende seier, men mener derimot at hun har en god sjanse til å påføre den norske mesteren sitt første nederlag som proff.

Les også: Brækhus ble tent av knallharde Mathis-treffere