Brækhus «vant» innveiingen med 300 gram

Cecilia Brækhus veide inn 300 gram tyngre enn Anne Sophie Mathis før lørdagens boksekamp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Cecilia Brækhus veide inn 300 gram tyngre enn Anne Sophie Mathis før lørdagens boksekamp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cecilia Brækhus tok første stikk mot Anne Sophie Mathis, men begge bokserne var helt enige i at den lille vektforskjellen mellom dem ikke betyr noe som helst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Matchvekten for den norske mesteren lå på 66,6 kg fredag ettermiddag, mens Mathis var 300 gram lettere. Mathis var på vekta i truse og BH, mens Brækhus beholdt joggebuksa på under innveiingen i Oslo Spektrum.

– At jeg er tre hekto tyngre enn henne nå, betyr ingen verdens ting. Jeg regner med at vi begge kommer til å være et par kilo tyngre når vi går i ringen lørdag kveld, sa Brækhus til NTB på vei ned fra podiet etter innveiingen.

Hun sa at det ikke hadde vært noe problem med å komme under vektgrensen. En liten tur i badstua gjorde susen. Derfor var det en blid og smilende norsk mester som inntok scenen og gikk på vekta. Først ble hun introdusert av verdens mest berømte ringannonsør, amerikaneren Michael Buffer.

Det var mest pressefolk og andre med tilknytning til boksingen som var på plass i Spektrum under innveiingen, men noen skuelystne tilskuere hadde også funnet veien til den lille begivenheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Svensk bokseprofessor tror mest på Brækhus

Aldri vært med på maken

Det har vært fullt kjør for både Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis etter at de kom til Oslo midt i uken. Det har vært pressekonferanser, offentlig trening og innveiing. Ved siden av dette har begge bokserne også gjort unna noen lette treningsøkter.

Brækhus la ikke skjul på at hun er glad kampdagen er like rundt hjørnet. Hun kjenner også på at spenningsnivået er på vei oppover.

– Ja, selvsagt kjenner det kribler litt ekstra, men på den annen side er jeg veldig klar for å gjøre dette og gjennomføre kampen. Det har gått så mange år for å få til dette. Det har også vært fullt kjør siden jeg kom hit til Oslo, og det trykket som er her er noe helt annet enn noe jeg har vært med på og opplevd tidligere. Derfor er det bare å komme opp i ringen og få jobben gjort som teller nå, sa Brækhus til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror det blir en fantastisk følelse å komme inn i ringen. Jeg er helt sikker på at det vil gi meg et ekstra kick og at jeg kommer opp på et nytt nivå, la hun til.

– Hva gjør du det drøye døgnet som gjenstår til kampstart?

– Nå skal jeg bare slappe av og få i meg litt mat resten av ettermiddagen og kvelden. Det blir også en liten treningsrunde med Johnathon (Banks), og så blir det for det meste avslapning til vi er klare for fight-night, sa Brækhus.

Les også: Petajamaa spår jevn høyrisikokamp for Brækhus

Ingen forandringer

Anne Sophie Mathis skal «sette skapet på plass», og hun virket klar for det etter innveiingen. Hun måtte se at vekta stoppet på 300 gram mer for Brækhus.

– Den lille vektforskjellen betyr absolutt ingenting. Ikke på noe område, forklarte Mathis. Hun framsto svært selvsikker da hun ga NTB en liten kommentar etter å ha vært på vekta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå er alle brikker på plass. Taktikken er lagt og all treningen er gjort. Her er det ikke snakk om å gjøre forandringer i siste minutt, så nå har jeg det bra, sa den franske utfordreren.

– Hvordan blir opplegget ditt fram til kampen nå?

– Nå kommer jeg til å være sammen med resten av teamet mitt resten av kvelden og i morgen. Vi kommer til å slappe av og ta det fullstendig med ro. Nå er jeg veldig klar for kamp. Lørdagen og kampdagen kan ikke komme fort nok for meg, sa Anne Sophie Mathis til NTB.

Før de to som skal bokse hovedkampen på lørdagens stevne gikk på vekta, ble alle amatørene som skal være med på stevnet, veid. Det samme var tilfellet for debutanten Kevin Melhus. Han veide 89,1 kg, mens motstander Christian Dulz fra Tyskland veide inn til 84,5 kg.

Les også: Mathis: – Brækhus har alt presset på seg