Brækhus kommer aldri til å lade opp så ekstremt igjen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cecilia Brækhus tar på ingen måte lett på returmøtet mot Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum lørdag. Hun vet det kommer til å bli tøffere enn noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hun sier også at hun kommer bedre forberedt til kampen enn til noen kamp hun har gått tidligere.

– Jeg er godt forberedt på alle scenarioer, forteller hun.

– Er det viktig for deg å vinne på knockout?

– Nei, målet mitt er ikke å avgjøre på knockout. Det er det absolutt ikke. Jeg håper å levere en forrykende boksekamp. Det er jobben min på lørdag. 10.000 tilskuere på tribunen skal bli en ganske god motivasjonsfaktor til å få til det, sier Brækhus til NTB.

– Hun ønsker å ødelegge meg

– Hva kan du vente fra Mathis når første runde starter?

– Jeg tror ikke Mathis kommer til å vise oss så veldig mye nytt. Hun er en bokser som egentlig bare ønsker å ødelegge deg. Hun går framover, prøver noen ganger å gå til siden, uten at det funker helt for henne, for hun har ikke fotarbeidet. Hun har all styrke i overkroppen og et sterkt ønske om å slå motstanderen ut, forklarer den norske boksedronningen og firedobbelte verdensmesteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er hun det du vil kalle en vanskelig motstander?

– Hun er den tøffeste der ute og vanskelig å bokse mot. Definitivt ja!, forteller Cecilia Brækhus til NTB. Hun legger til at hun er klar til kamp, en kamp hun har ventet på i sju år. Endelig skal hun få sjansen på hjemmebane.

Tøff oppkjøring

Cecilia Brækhus (35) har vært gjennom sitt livs tøffeste oppkjøring, men så står hun da også foran karrierens aller tøffeste kamp.

Mot franske Anne Sophie Mathis (39) i Oslo Spektrum lørdag kveld, skal hun bringe proffboksingen tilbake til Norge etter 35 år. Det har krevd spesielle forberedelser, for dette er kampen Brækhus ikke kan eller må tape.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan love deg at det har vært både blod, svette og tårer i oppkjøringen til denne kampen. Forberedelsene har vært både tøffe og lange, men heldigvis har motivasjonen vært på topp hele tiden, slik at jeg har klart å holde det tøffe tempoet hele veien, sier Brækhus til NTB..

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men dette er definitivt en engangshendelse, for jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre noe slikt igjen. Dette har vært ekstremt på alle måter, legger hun til.

Mandag møtte hun Mathis til felles pressekonferanse i Oslo, i TV 3s lokaler på Økern. Det ble et høflig møte mellom to boksere som begge har et intenst ønske om å gå seirende ut av lørdagens dyst.

Les også : Petajamaa spår jevn høyrisikokamp for Brækhus

De beste

Det er kvinneboksingens to beste utøvere som møtes på norsk jord for første gang siden 1980. Det er lagt opp til et boksebrak av de sjeldne. Ekspertene er redde for å tippe utfallet, og onsdag mente den tidligere proffbokseren Roar Petajamaa at Brækhus skulle ut i en høyrisikokamp.

– Dette er uforutsigbart. Jeg tør i alle fall ikke ta sjansen på å tippe vinneren, sa Petajamaa til NTB.

– Hva tenker du om det du skal gjennom, når det nå er tre dager igjen til kampen?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Akkurat nå gjelder det bare å få nok mat og væske i kroppen. Jeg har fortsatt litt vekt å ta, og så gjenstår det et par treninger før kampen på lørdag. Det er i grunnen det eneste som gjelder akkurat nå. Jeg tenker i alle fall ikke på så mye annet, forteller Brækhus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De ti rundene jeg skal gjennom på lørdag er ikke mot hvem som helst, så her må fokuset være minst 100 prosent, forklarer hun videre.

Les også: Mathis: – Brækhus har alt presset på seg

Lett å komme opp om morgenen

Cecilia Brækhus sier det er flere ting som har motivert henne før lørdagens kamp. En ting er det at dette er det første proffstevnet i boksing på norsk jord på 35 år. En annen ting er det at hun skal møte Anne Sophie Mathis, den kanskje sterkeste og mest hardtslående av alle kvinnelige boksere.

– Dette er starten på en ny vår for boksing i Norge, og på den andre siden av ringhjørnet står Anne Sophie Mathis som knocker ut alle motstanderne sine, så de to tingene har gjort det lett for meg å komme opp om morgenen, forteller Brækhus med et smil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun forteller at på de hardeste treningsøktene, der hun også har gått mange sparringsrunder mot mannlige boksere, har trening av et godt forsvar, riktig fotteknikk og kjapphet i bevegelsene vært viktige ingredienser.

– Jeg har også fått mer styrke, og skal ikke legge skjul på at jeg ønsker å gå inn og ryste Mathis. Jeg vil vise henne at det ikke bare er hun som har muligheten til å gå inn og stoppe en kamp før tiden, understreker Brækhus..

– Kan du si noe om taktikken?

– Jeg har lagt en taktikk sammen med treneren min, men hvordan jeg vil gå ut, og hvordan jeg vil bokse, har jeg ikke tenkt å gi til motstanderen min før vi møtes i ringen. Derfor holder jeg opplegget for meg selv.

– Det kommer til å bli høyt tempo i ti runder, det kan jeg i alle fall love. Kanskje kan det bli avgjort før det også ..., sier en smilende Cecilia Brækhus til NTB etterfulgt av en aldri så liten latter.

Les også: Brækhus innleder ny norsk proffæra med «hatkamp»