«Porto-dødaren» Slimani slo til igjen

Leicesters Islam Slimani feirer scoring mot Porto. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB scanpix. Foto: Carl Recine / Reuters

Leicester (NTB): Islam Slimani scoret i hver eneste kamp han spilte mot Porto som Sporting-spiller. Tirsdagens mesterligamøte som Leicester-spiller var intet unntak da engelskmennene vant 1-0.

I løpet av sine tre sesonger i Portugal scoret spissen fra Algerie seks mål på seks kamper mot Porto, noe som gjorde at Sporting-fansen ga ham kallenavnet «dragedreperen». Porto er kjent som «dragene».

Før denne sesongen dro Slimani til England. Og spissen fra Algerie fortsatte i samme spor da Porto kom på besøk til Leicester tirsdag kveld. 25 minutter tok det før 28-åringen stanget inn 1-0 til Claudio Ranieris menn.

– Vi slet de siste ti minuttene, men seieren var det viktigste, sa Leicester-manager Claudio Ranieri.

– Den nest siste pasningen var ikke alltid helt topp, men vi kjempet hele veien.

Danske på bærtur

Det tok fire minutter før André Silva fikk en gratismulighet av Leicesters danske keeper. Porto-spilleren lurte offsidefella, men klarte ikke å lobbe ballen over en i overkant utrusende Kasper Schmeichel i Leicester-buret. Dansken og alle i Leicester slapp dermed med skrekken.

Etter 14 minutter traff et frispark hodet til Slimani, men Porto slapp med skrekken da assistentdommer vinket for offside.

Like heldige var de altså ikke drøye ti minutter senere. Årets spiller i Premier League i fjor og landsmann, Riyad Mahrez, prikket et innlegg på hodet til Slimani som headet ballen i mål fra fem meter.

Mahrez-show

Miguel Layún forsøkte seg på et frispark etter halvtimen, men skuddet snek seg utenfor den høyre stolpen til Leicesters danske keeper.

Mahrez skapte en stor målsjanse for hjemmelaget etter timen spilt, men ingen klarte å kaste seg fram da 25-åringen slo et lurt innlegg hardt foran mål.

Porto var mer med de siste 45 minuttene og tok mer over mot slutten, men slet med å komme til de store sjansene i England. Samtidig spilte Leicester mer kontrollert og stengte igjen bakover.

Slimanis mål ble det eneste i oppgjøret. De regjerende Premier League-mesterne står dermed med full pott i gruppespillet etter to kamper. Porto blir stående med det ene poenget de fikk etter 1-1-kampen mot Ståle Solbakkens FC København. (©NTB)