Pogba scoret da United banket Leicester

Manchester Uniteds Paul Pogba kunne juble for scoring mot Leicester. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester United kom tilbake på vinnersporet mot Claudio Ranieris Leicester. United vant 4-1 i en kamp der Wayne Rooney ble vraket og rekordkjøpet Paul Pogba scoret.

– Det var en stor kamp av oss, vi må fortsette slik. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og scoringen. Forhåpentlig blir det ikke den siste, sa Pogba til Sky Sports etter kampslutt, ifølge BBC.

Pogba, Chris Smalling, Juan Mata og Marcus Rashford scoret målene for vertene. Kaptein Wayne Rooney, som har fått mye kritikk i engelsk presse den siste tiden, ble benket av manager José Mourinho. Spissen kom ikke på banen før det gjensto rundt sju minutter av oppgjøret.

– Dette var en bra prestasjon og et godt resultat. Når det gjelder Rooney, så er han en stor spiller for meg, for United og for England. Jeg stoler på ham. Han er fornøyd, sa United-manager Mourinho.

Stoppet rekken

Lørdagens resultat gjør at United klatrer opp på 12 poeng etter seks serierunder. Fjorårets Premier League-mester Leicester har sju poeng etter samme antall kamper.

– Kampen var avgjort ved pause. Det er rart, fordi jeg mener vi spilte bra i de første 20 minuttene. Men vi gjorde en del feil. Vi må gjøre det bedre på dødballer imot, sa Leicester-manager Ranieri etter kampslutt, ifølge klubbens Twitter-konto.

United hadde tapt de to foregående kampene i ligaen, men mot Leicester ble det full klaff for Mourinhos mannskap. Tre av scoringene kom etter hjørnespark. Først stanget Smalling inn 1-0 etter 22 minutter, før Mata så doblet ledelsen med et presist skudd kvarteret etter. Scoringen kom etter flott kombinasjonsspill fra hjemmelaget. Fem minutter etterpå scoret Rashford fra kloss hold etter en lur cornervariant, før milliardkjøpet Paul Pogba fikk sin første United-scoring. Også dette målet kom på en corner. Pogba kjempet seg fri i boksen og stanget inn Uniteds fjerde like før pause.

Byttet ut

Med 0-4 i sekken svarte Claudio Ranieri med å bytte ut stjerneduoen Jamie Vardy og Riyad Mahrez, trolig med et blikk på tirsdagens mesterligakamp mot Porto.

Innbytter Demarai Gray utnyttet situasjonen. Etter 59 minutter skar han inn fra høyre, kom seg forbi Jesse Lingard, før han så dunket til fra distanse. Fra skrått hold suste ballen inn i krysset bak en sjanseløs David de Gea i United-buret.

Leicester kviknet til etter reduseringen, men maktet ikke å true United store ledelse ytterligere. Dermed ebbet det ut med 4-1, et resultat som trolig gjør at United-manager José Mourinho får et litt større pusterom. Portugiseren har fått høre det i engelsk presse etter flere svake resultater i det siste.