Meny

Finjord ferdig som landslagssjef

Roger Finjord (t.h.) er ferdig som trener for kvinnelandslaget. Her sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roger Finjord gir seg som landslagssjef for kvinnelandslaget i fotball. Avgjørelsen tok han en tid tilbake.

43-åringen overtok hovedtrenerjobben da Even Pellerud ga seg i august i fjor. Da hadde finnmarkingen i tre år vært Pelleruds assistent.

Finjord, som har pendlet mellom landslagssjefjobben i Oslo og familien i Nord-Norge, oppgir stor reisebelastning og familiære hensyn som årsak til at han går av.

På spørsmål om det var et vanskelig valg å forlate jobben mindre enn ett år før EM-sluttspillet i Nederland, svarer finnmarkingen slik til NTB:

– Det var ikke vanskelig i det hele tatt. Barna mine har hatt en pappa som har vært mer borte enn hjemme. Det er det familieære som teller her, og det er et ærlig argument.

Manglet tillit

Finjord røper videre at avgjørelsen om å gi seg etter bare ett år som landslagssjef, ble tatt for en tid tilbake.

– De nærmeste rundt meg har visst en stund at jeg kom til å slutte etter denne kvalifiseringen. Jeg ønsket også kun en ettårsavtale, for å kunne gjøre en ny vurdering i høst, sier 43-åringen.

Billetten til neste års EM-sluttspill ble oppskriftsmessig sikret i god tid før kvalifiseringen var over. Samtidig vedkjenner Finjord at laget hans ikke har hatt den utviklingen han ønsket.

Det siste har gått utover tilliten 43-åringen har hatt i spillergruppen.

– Jeg skal ikke legge skjul på at vi i trenerteamet har kjent på at deler av spillergruppa har ønsket at vi skulle utvikle laget mer enn vi har klart. Tilliten har ikke vært så stor som den burde være, sier Finjord til NTB.

Han avviser bestemt at misnøyen har handlet om personkjemi.

Permisjon

Toppfotballsjef Nils Johan Semb bekrefter også at det har vært kjente uenigheter mellom landslagsledelsen og spillerne.

– Jeg har hatt en dialog med spillerutvalget gjennom kvalifiseringen, og jeg har naturligvis vært klar over at spillergruppen har vært uenig med landslagsledelsen på enkelte punkter. I går kveld orienterte Roger meg om at han ikke ønsker å bli med videre. Det må vi ta til etterretning, og nå starter jobben med å finne hans etterfølger, sier han.

Nå vender Finjord tilbake til jobben som daglig leder for Finnmark fotballkrets. Den har han hatt permisjon fra i tiden som landslagssjef.

På spørsmål om han i framtida kan komme til å involvere seg i norsk kvinnefotball på nytt, svarer Finjord:

– Det er et veldig godt spørsmål, men den biten har jeg ikke tenkt på så langt.

Norges Fotballforbund har startet jobben med å finne 43-åringens etterfølger.

Populært