Meny

Tyson Gay fra friidrett til bob

Sprinteren Tyson Gay har bestemt seg for å satse på bob. Han skal være med i den amerikanske kvalifiseringen med tanke på å kjøre i bobverdenscupen kommende vinter. Foto: NTB scanpix / LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprinteren Tyson Gay løp stafett for USA i Rio-OL, men ble disket sammen med laget. Nå ser det ut som om han gir opp friidretten for å gå over til en ny idrett.

Han har i alle fall varslet at han er innstilt på å være med i de amerikanske kvalifiseringsstevnene med tanke på å kjøre vinterens verdenscup i bob. Om han blir å se i boben kommende vinter, er det altfor tidlig å si noe om.

Gay er ikke den eneste sprinteren som satser på bob. Tidligere har sprinterne Lolo Jones og Ryan Bailey forsøkt seg. De skal være med i kvalifiseringen i år også. Den som har hatt størst suksess er Jones. Hun var med i OL i Sotsji for to år siden.

Tyson Gay er blitt 34 år. Han var gullvinner i OL i 2004 og sikret seg tre VM-gull i Osaka i 2007. I London-OL i 2012 ble det sølv i den korte stafetten på ham, men deretter ble han tatt for doping og amerikanerne mistet medaljen. Han var utestengt i to år og har sonet ferdig straffen. I 2015 var han tilbake for fullt igjen.

Den svensk-russiske korthekkløperen Ludmilla Engquist som var gullvinner i OL i 1996, satset også på bob. Målet var å delta i OL i 2002, men det ble aldri noe av satsingen etter at hun ble avslørt som dopingmisbruker for andre gangen i karrieren.

Populært