Meny

Erlandsen ny LSK-trener

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arne Erlandsen ble som ventet presentert som ny Lillestrøm-trener tirsdag morgen.

– Vi ble enig med Arne sent i går kveld. Det er i første omgang et engasjement de seks siste kampene. Han kommer selvsagt inn for å redde Tippeliga-plassen. Men jeg har ikke tenkt å si så mye – vi må trene, innledet sportsdirektør Torgeir Bjarmann på pressekonferansen tirsdag.

Bjarmann var mandag klar på at klubben ønsket en erstatter for Rúnar Kristinsson på plass som fort som mulig. Valget sto ifølge flere medier mellom Erlandsen og Tom Nordlie – begge svært kjente ansikt i LSK-miljøet – men valget falt ned på 56 år gamle Erlandsen.

ETTERFØLGER: Runar Kristinsson fikk sparken etter en elendig sesong i Tippeligaen. Nå etterfulges han av Arne Erlandsen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Vi hadde et par kandidater vi gikk gjennom. Arne står for mye av det Lillestrøm har stått for tidligere. Han er i så måte en kulturbærer. Han vet hva det innebærer å være trener i LSK, sa Bjarmann.

– Vi har ett mål for øye; å holde Lillestrøm i eliteserien, sa Erlandsen.

Les også: Kristinsson sparket av Lillestrøm

Ny periode

Det blir Erlandsens andre periode som trener i romeriksklubben. Han var der forrige gang fra 1998 til 2004.

Hans forrige jobb var i Fredrikstad i fjor. Klubben reddet så vidt plassen i 1. divisjon. Erlandsen fikk ikke noe tilbud om å fortsette etter vikariatet i Østfold.

Han har tidligere trent Bærum, IFK Göteborg, HamKam, Ull/Kisa og Moss.

Erlandsen spilte også brorparten av sin karriere som aktiv i Lillestrøm. Han var i klubben i tre perioder mellom 1979 og 1992. I løpet av den tiden fikk han også 22 landskamper.

Les også: Origi-tabbe kostet Lillestrøm dyrt

NY: Arne Erlandsen (56) ble presentert som ny Lillestrøm-trener på Åråsen tirsdag morgen. T.v styreleder Ove Halvorsen og sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK (t.h). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Utfordringer

Lillestrøm ligger nest sist på eliteserietabellen med 23 poeng etter 24 serierunder. Med seks kamper igjen mente klubben at den var nødt til å gjøre endringer for å redde plassen.

– Vi må se på dette som en utfordring. Det er mange muligheter, og vi må være positive. Vi ser på tabellen at det er mange utfordringer foran oss. Det er i tillegg viktig å skape entusiasme selv om vi er i den situasjonen vi er, sa Erlandsen.

Lillestrøm har vært i Norges øverste divisjon sammenhengende siden 1976-sesongen.

De gulkledde har følgende kamper igjen:

Sogndal (h), Stabæk (b), Brann (b), Start (h), Vålerenga (b) og Molde (h).

Populært