Meny

Barmens drømmetreff ødela Glimt-festen

Kristoffer Barmen scoret to ganger og hjalp Brann til 3-1-seier over Bodø/Glimt i eliteserien søndag. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoffer Barmen scoret det første og det siste målet for Brann i 3-1-seieren over Bodø/Glimt på Aspmyra søndag. 100-årsfesten til hjemmelaget tok aldri av.

– Det er ikke ofte jeg scorer slike mål som jeg fikk til i dag, slo Barmen overfor TV 2 etter kampen.

Han ga Brann ledelsen etter bare tre minutter med et drømmetreff med pannebrasken. Deretter fastsatte han sluttresultatet til 3-1 etter 55 minutter med et flott skudd i vinkelen med venstrebeinet.

Det ble en ganske jevn, god og spennende første omgang i Bodø. Lagene spilte offensivt og skapte en rekke store sjanser. Etter at Brann tok ledelsen, gikk det ikke mer enn 15 minutter før Fitim Azemi utlignet for hjemmelaget

Vel halvveis ut i den første omgangen hadde Brann en ny ball i mål, men dommeren annullerte for offside uten så altfor store protester.

Det var en strålende første omgang med to fine scoringer. De snaue 8000 tilskuerne fikk også se morsom fotball.

Les også: Aalesund snudde og vant mot Godset

– Ikke gode og smarte nok

Etter en forrykende første omgang fra begge lag, var det Brann som tok skikkelig tak i kampen fra start i den andre omgangen. Allerede i det første minuttet hadde gjestene en stor mulighet, og tre minutter inn i sluttomgangen gjorde Jakob Orlov 2-1.

En Glimt-forsvarer klarte ikke å klarere, noe som endte med at en høy ball kom inn i feltet. Orlov forfulgte ballen og scoret sikkert etter at Glimt-keeper Simon Thomas ikke torde gripe inn med hendene. Han var tydelig redd for å bli avblåst i og med at ballen kom fra en medspiller.

– Det var en kjempetabbe på 1-2-scoringen. Det er ikke så mye å si om det, sa Glimt-trener Åsmund Bjørkan – og fortsatte:

– Vi startet denne kampen kjempebra, men fikk ikke det trykket vi skulle hatt etter hvert. Brann spilte godt, og vi var rett og slett ikke verken smarte nok eller gode nok utover i annen omgang.

Les også: Keita: – Vi må ta med oss denne følelsen

Deilig

Kampen var avgjort etter ti minutter i annen omgang. Da gjorde Barmen 3-1 etter at Fredrik Haugen hadde hælsparket ballen til ham inne i feltet. Det var en klassescoring og fullt fortjent etter en forrykende Brann-åpning av annenomgangen.

– Det var deilig å vinne, men det tok litt tid før vi kom skikkelig i gang, kommenterte Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

– Det er klart vi er fornøyde med 3-1 på bortebane, for det var jo Bodø/Glimt som var best før pause, bortsett fra de siste ti minuttene. Jeg vil også si at vi hadde brukbar kontroll utover i annenomgangen, men heller ikke mer, la Brann-treneren til.

Det var uten tvil Kristoffer Barmen som ble dagens Brann-gutt.

– Vi fikk vist at vi er i stand til å kjempe blant de beste, og dersom vi skulle klare en medalje til slutt i serien i år, vil det være stort. Det var også bra at vi klarte å jekke ned Glimt-spillerne en smule på jubileumsdagen, slo han fast.

Les også:

Sogndal snudde den vonde rekken

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært