Zahid reddet poeng for Vålerenga

Ghayas Zahid utlignet for Vålerenga. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Ghayas Zahid reddet ett poeng for Vålerenga i bortemøtet med Haugesund i eliteserien i fotball fredag. Kampen endte 1-1.

Vålerenga var ubeseiret på åtte kamper før fredagens bortekamp. Lenge så et medaljejagende Haugesund-lag ut til å avslutte den rekken for mannskapet til Kjetil Rekdal, men Ghayas Zahid berget det ene poenget for Oslo-klubben.

Trener Rekdal måtte innrømme at ett poeng var tilfredsstillende mot en sterk motstander.

– Vi klarte ikke i annen omgang å få spilt med stort nok tempo. Haugesund lå ganske komfortabelt og kunne kontre på oss. De hadde noen store sjanser de kunne fått 2-0 på, så vi må være fornøyde, oppsummerte han overfor TV 2.

Like blid var ikke FKH-trener Andrea Loberto.

– Sånn kampen utviklet seg er vi ikke fornøyd. Vi ønsker å vinne alle kamper hjemme og hadde gode muligheter. Vi må lære oss å score på de sjansene vi får, sa han.

Tok grep

Første målscorer i fredagens kamp var hjemmelagets Alexander Stølås. Haugesund-vingen var sistemann på ballen da FKH kontret inn 1-0 drøye halvtimen ut i første omgang. Vegard Skjerve gjorde forarbeidet, og alene med Vålerenga-keeper Marcus Sandberg var Stølås sikker.

Målet kom i en forholdsvis sjanserik første omgang. Både hjemmelaget og gjestene fra Oslo var angrepsvillige og skapte nok muligheter til å få bedre uttelling i målprotokollen.

I pausen tok Vålerenga-trener Kjetil Rekdal grep for å komme tilbake i kampen, men hjemmelaget skapte innledningsvis de største sjansene også etter sidebyttet. Vålerenga hadde ballen mye, men foran mål var gjestene tannløse inntil kvarteret gjensto.

Da kom Rasmus Lindkvist nydelig rundt på venstrekanten og innlegget som fulgte var strålende. En godt plassert Ghayas Zahid kunne bare bredside inn utligningen.

Spesiell kamp

Med «kun» ett poeng misbrukte Haugesund muligheten til å klatre til andreplass på eliteserietabellen. Odd kan nå skaffe seg en luke i sølvkampen med seier hjemme mot Stabæk søndag.

Brann og Molde, som i øyeblikket er to poeng bak FKH, er i høyeste grad også med i medaljekampen.

Vålerenga er nummer ni på tabellen og har skaffet seg noe som ligner en betryggende avstand til bunnstriden.

For Haugesund-trener Loberto var fredagens kamp av det spesielle slaget. Han har åtte år bak seg som ansatt i Vålerengas sportslige ledelse.