Agüero ga City en pangstart

ENKELT: Manchester City og Sergio Aguero fikk det enkelt i hjemmeoppgjøret mot Borussia Mönchengladbach. Foto: AP Photo/Dave Thompson) Foto: Dave Thompson / AP

Tre mål av målgeita Sergio Agüero gjorde at Manchester City startet gruppespillet i årets mesterliga på perfekt vis med 4-0-seier over Borussia Mönchengladbach.

– Vi var topp fra første minutt. Vi er veldig fornøyd med denne prestasjonen. Vi er i en tøff gruppe, så det føles som en veldig viktig seier, sa City-forsvarer Pablo Zabaleta.

Kampen skulle egentlig ha vært spilt tirsdag kveld, men kraftig regnskyll og overvann på Etihad gjorde at kampen ble avlyst og utsatt i 24 timer.

Da den endelig kom i gang ett døgn forsinket var City strålende på eget gress. Bare litt over åtte minutter var spilt da argentineren gjorde 1-0. Målet kom etter et raid av Aleksandar Kolarov på høyresiden. Innlegget hans fant Agüero på første stolpe, og 28-åringen var nådeløs presis med avslutningsfoten.

Straffe

Det skulle gå drøye 20 minutter før mål nummer to kom. Ilkay Gündogan ble felt og dommeren Björn Kuipers dømte korrekt straffe.

Agüero var sikker fra krittmerket, og dermed ble det 2-0. Agüero tok seg til det høyre låret da han gikk ut til pause, men han kom inn igjen til 2. omgang. Han kan trenge kamptrening.

Etter en albuetakling mot West Hams Winston Reid i Premier League ble han utestengt i tre kamper. Den første kampen sonet han da Manchester United ble slått 2-1 på Old Trafford i helgen, og det gjenstår fortsatt to kamper å sone før han er kamp i serien igjen.

Aguero var frampå etter pause også, og i det 78. minutt kom hans tredje. Oppspillet kom ved en glimrende Raheem Sterling, og Agüero rundet keeper Yann Sommer og scoret lett. Det var Agüeros 47. mål på 77 europeiske turneringskamper. Det gjør ham til en av de mest effektive spissene i Europa.

Noen minutter ble hattrickhelten byttet ut.

Og rett før slutt scoret City igjen etter glimrende spill. Denne gangen var det Kelechi Iheanacho målscorer.

Godt

For City er det viktig å ikke prestere bare i serien denne sesongen. Med Pep Guardiola som manager håper de å komme til finalen i mesterligaen også.

Det gjenstår å se hvordan det går. Manchester City kom til semifinalen sist sesong, men der ble det stopp. Det er enn så lenge den eneste gangen de har kommet seg lenger enn til åttedelsfinalen i turneringen.

Manchester City var gode mot Borussia Mönchengladbach, men tyskerne viste seg som en svært tam motstander onsdag kveld.