Tottenham-smell i mesterligaåpningen

<p>Harry Kane fortvilte under Tottenhams mesterligaåpning. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB scanpix</p>
Harry Kane fortvilte under Tottenhams mesterligaåpning. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB scanpix

Med storslåtte Wembley som ramme, skulle Tottenham få en mesterlig åpning på gruppespillet. London-laget skapte mange sjanser, men måtte gå skuffet av banen etter 1-2 mot Monaco.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ombygging på White Hart Lane tvinger Spurs på banelån i årets mesterliga. Der har Tottenham bare vunnet én av sine foregående kamper etter at storstua i London ble gjenåpnet i 2007. Det ville seg ikke onsdag heller.

– Mål påvirker kamper. Vi hadde sjansene, men scoret ikke. Vi ga det vi kunne, men det ville seg ikke, sukket målscorer Toby Alderweireld.

En forsmak på at dette ikke var de hvitkleddes kveld kom allerede etter åtte minutter. Son Heung-min sendte ballen forbi Monaco-målvakt Danijel Subasic, men Kamil Glik fikk avverget på streken.

Øynet håp

Et bortelag som knapt hadde vært borti ballen hogg til da Erik Lamela mistet ballen i farlig sone, og Bernardo Silva gjorde ingen feil med en flott avslutning i hjørnet fra distanse.

Etter halvtimen kom Tottenham i ytterligere trøbbel. Etter et pent angrep kunne Thomas Lemar banket inn 2-0 etter forspill fra Radamel Falcao. Det gikk mot pause da Tottenham ga hjemmefansen håp. Toby Alderweireld skallet inn en corner fra Lamela, etter å ha knust Glik i en hodeduell.

Annenomgangen handlet om Tottenhams jakt på utligning i London, men høstjakten ga ingen uttelling. Harry Kane scoret flittig sist sesong, men nølte alltid et sekund for mye i mesterligaåpningen.

Dermed kom forrige sesongs Premier League-treer skjevt ut.

– Vi startet svakt og de straffet oss. Vi gjorde nok til å kunne vinne kampen, men tok ikke vare på sjansene våre. Monaco er et godt lag, men vi var rett og slett ikke kyniske nok, sa midtbanespilleren Dele Alli.

Rotet vekk 2-0

Byrival Arsenal spilte også på Wembley da de bygget ut sin hjemmebane (1998 og 1999). «Gunners» klarte bare å vinne 2 av 6 kamper på den engelske landslagsarenaen.

I den andre kampen i gruppe G fikk Leverkusen en fin start hjemme mot CSKA Moskva med mål fra Admir Mehmedi og Hakan Çalhanoglu det første kvarteret. Noen trepoenger ble det imidlertid ikke. I løpet av et par minutter de siste ti minuttene av 1. omgang kunne Alan Dzagojev og Roman Eremenko bringe balanse i resultatet.

Flere mål ble det ikke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært