Bøkko tar skøytepause

Håvard Bøkko kan ha gjort sitt i karrieren.
Håvard Bøkko kan ha gjort sitt i karrieren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Skøyteløper Håvard Bøkko har mistet motivasjonen til å trene og tar en pause fra idretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er NRK som melder at verdensmesteren fra 2011 setter en foreløpig stopper for karrieren.

– Jeg har gått litt lei og mistet motivasjonen til å trene, og da klarer jeg ikke å gjøre det arbeidet som skal til for å gå fort på skøyter og kjempe om pallplasser. Derfor velger jeg å ta en pause nå, sier Bøkko til NRK.

Bøkko har flere tunge sesonger bak seg uten sportslig suksess. Men 29-åringen utelukker ikke at han kan komme tilbake på isen.

– Etter noen kjedelige uker i tenkeboksen har jeg nå bestemt meg for å legge vekk skøytene på ubestemt tid for å la kropp og hode komme seg tilbake på pluss-siden. Jeg håper, som jeg også tror dere skøyteinteresserte gjør, at jeg kan få tilbake gnisten og tælen slik at jeg kan komme tilbake på isen med det nødvendige overskuddet for å prestere på godt internasjonalt nivå igjen, fortsetter han.

En lang karriere har ført til VM-gull på 1500 meter og OL-bronse på samme distanse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært