Meny

Bøkko tar skøytepause

Håvard Bøkko kan ha gjort sitt i karrieren. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skøyteløper Håvard Bøkko har mistet motivasjonen til å trene og tar en pause fra idretten.

Det er NRK som melder at verdensmesteren fra 2011 setter en foreløpig stopper for karrieren.

– Jeg har gått litt lei og mistet motivasjonen til å trene, og da klarer jeg ikke å gjøre det arbeidet som skal til for å gå fort på skøyter og kjempe om pallplasser. Derfor velger jeg å ta en pause nå, sier Bøkko til NRK.

Bøkko har flere tunge sesonger bak seg uten sportslig suksess. Men 29-åringen utelukker ikke at han kan komme tilbake på isen.

– Etter noen kjedelige uker i tenkeboksen har jeg nå bestemt meg for å legge vekk skøytene på ubestemt tid for å la kropp og hode komme seg tilbake på pluss-siden. Jeg håper, som jeg også tror dere skøyteinteresserte gjør, at jeg kan få tilbake gnisten og tælen slik at jeg kan komme tilbake på isen med det nødvendige overskuddet for å prestere på godt internasjonalt nivå igjen, fortsetter han.

En lang karriere har ført til VM-gull på 1500 meter og OL-bronse på samme distanse.

Populært