Citys superomgang avgjorde derbyet

Pep Guardiola vant sitt første Manchester-derby. City slo United 2-1 på Old Trafford. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pep Guardiola har fortsatt jerngrep på José Mourinho. Manchester City slo lørdag United 2-1 på Old Trafford takket være en fantastisk første omgang.

Dermed ble Guardiolas statistikk mot Mourinho enda bedre. Spanjolen har slått trenerrivalen åtte ganger på 17 kamper. Kun tre ganger har han tapt.

City så en stund ut til å gå mot en klar seier i Manchester-derbyet. De lyseblå storspilte og var best i alt de første 40 minuttene. Gjestene ledet fortjent 2-0 etter mål fra Kevin De Bruyne og Kelechi Iheanacho. Først etter Zlatan Ibrahimovics redusering like før pause og et par taktiske justeringer av Mourinho, ble det en mer jevnspilt kamp.

United ble tidvis rundspilt i første omgang. Ikke bare ble vertene løpende mye mellom, men de innledet derbyet med en rekke pasningsfeil og dårlige mottak. Mot et ballsikkert og aggressivt City måtte det til slutt gå galt.

Etter et kvarter tapte Uniteds stopperduo Eric Bailly og Daley Blind hver sin duell, og dermed var De Bruyne plutselig alene gjennom. Belgieren skjøt tidlig og la ballen sikkert forbi David de Gea.

For De Bruyne smakte nok scoringen ekstra godt. Han fikk minimale sjanser under Mourinho i Chelsea og endte opp med å bli solgt til tysk fotball.