Rung sikret norsk medalje på Paralympics første dag

<p>Allerede på første konkurransedag tok svømmer Sarah Louise Rung Norges første medalje i De Paralympiske leker i Rio de Janeiro. Foto: Carlos Garcia Rawlins (Reuters / NTB scanpix)</p>
Allerede på første konkurransedag tok svømmer Sarah Louise Rung Norges første medalje i De Paralympiske leker i Rio de Janeiro. Foto: Carlos Garcia Rawlins (Reuters / NTB scanpix)

Svømmeren Sarah Louise Rung sikret Norges første medalje i Paralympics da hun torsdag tok bronse i sin favorittdistanse, 200 meter fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er veldig lettet over å ta medalje, men litt skuffet at det ikke ble gull. Det var et veldig sterkt heat og det er noen av de sterkeste jeg har svømt mot, sier hun til NTB etter at hun svømte inn til en tredjeplass i finalen i 200 meter fri på tiden 2.51,37.

Vinneren ble kinesiske Zhang Li med tiden 2.48,33, mens spanske Teresa Perales hadde 2.50,91.

– Tiden min i dag er litt over det jeg har vært på mitt aller beste. Det er mye som skal klaffe når det er et OL, stor stemning og jeg kjenner litt på det. Jeg vil så mye selv, det var det beste jeg kunne i kveld, sier Rung.

Les også: Rung sikret norsk medalje på Paralympics første dag

Rung tok seg til finalen med beste tid i kvalifiseringen, da hun noterte 2.54,73. Hun sier at de to som slo henne i finalen, også er de argeste konkurrentene på de to andre favorittdistansene hennes, 50 meter butterfly og 100 meter bryst.

– På de første 100 meterne tenkte jeg at jeg lå litt for langt bak, og så at de vendte et godt stykke foran meg. Jeg vet at jeg er sterk på slutten og prøvde å ta innpå, men de var sterkere enn jeg trodde og det bare holdt til bronse i dag. Det er ingen enkel oppgave, men jeg skal gjøre det beste jeg kan i øvelsene som kommer, sier hun.

Les også: Birgit ror for gull i Rio

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært