Meny

Nishikori slo ut Murray i tennisthriller

Kei Nishikori slo Andy Murray i en spennende kvartfinale i US Open onsdag. Foto: Robert Deutsch, USA Today Sports / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kei Nishikori er klar for semifinale i US Open i tennis etter å ha slått ut OL-mester Andy Murray i en femsettsthriller onsdag.

Murray vant både den forrige Grand Slam-turneringen (Wimbledon) og OL-turneringen i Rio, men onsdag tok suksessrekken hans slutt selv om han ledet både 1-0 og 2-1 i sett.

Tapet betyr at Murray ikke greier å bli den fjerde spilleren (etter Rod Laver, Roger Federer og Novak Djokovic) som har spilt finale i alle fire Grand Slam-turneringer i et kalenderår.

Det så ut til å skulle bli lett for skotten da han vant første sett hele 6-1, men japaneren slo tilbake og vant det neste 6-4. Murray vant tredje sett med samme sifre, men kom ut av det da han var uenig i en dommeravgjørelse tidlig i fjerde sett.

Les også:  Williams nedkjempet råsterk rumener

Marija Cicak bestemte at spillet skulle stoppe da det kom en høy og uventet lyd fra høyttalersystemet. Det skjedde da Murray hadde bruddball på stillingen 1-1 i settet.

Skotten klaget forgjeves på avgjørelsen og så ut til å miste spillet sitt fullstendig. Han tapte 12 av de 14 neste poengene, og Nishikori vant settet 6-1.

Populært