Meny

Tiger Woods nærmer seg comeback

Rory McIlroy, som vant helgens PGA-turnering, får snart konkurranse fra Tiger Woods igjen. Woods har ikke konkurrert på over et år. Foto: Mark Konezny, USA Today Sports / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiger Woods sa onsdag at han håper å spille turneringsgolf igjen midt i oktober. Han har sett seg ut en turnering i California for sitt comeback.

Turneringen i Napa 13.-16. oktober er offisielt den første i PGA-tourens neste sesong. Deretter håper Woods å spille turneringer i Tyrkia i november og i Bahamas i desember. De har begge tilknytning til hans stiftelse.

– Jeg håper å spille i Napa, Tyrkia og Bahamas. Jeg kan ikke vente med å konkurrere igjen, tvitret Woods onsdag.

Han vil også delta i stiftelsens Tiger Woods Invitational 10.-11. oktober, rett før han gjør comeback på PGA-touren.

Morsomt

På grunn av helseproblemer har ikke Woods spilt en turnering siden august i fjor, men den 40-årige tidligere verdenseneren begynner nå å følge seg klar for å konkurrere mot de beste igjen.

– Rehabiliteringen er kommet langt nok til at jeg føler meg klar til å legge planer, men det er fortsatt en jobb igjen å gjøre, sier han.

– Det kan bli en morsom høst. Det har vært vanskelig å miste turneringer som er viktige for meg, men denne gangen har jeg brukt hodet og latt være å skynde meg tilbake før jeg er klar.

Han hevder å ha brukt tiden godt.

Savn

– Det har vært flott å kunne bruke tid med mine barn Sam og Charlie, og jeg har også arbeidet med design av golfbaner, 20-årsjubileet for stiftelsen min og med en bok om Masters i 1997. Men jeg har savnet konkurranser, sier han.

Woods har vunnet 79 ganger på PGA-touren, tre bak rekorden til Sam Snead. Hans 14 majortitler er fire fra rekorden til Jack Nicklaus.

Ut over en sexskandale og et ekteskapsbrudd har Woods slitt med en rekke skader i knær, bein og rygg, og han har ikke vunnet en majortittel siden 2008.

Populært