Meny

Vähäsöyrinki kritiserer «norsk arroganse»

Langrennssjef Vidar Løfshus har måttet svare på kritikken mot bruken av astmamedisin i norsk langrenn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pekka Vähäsöyrinki, i sin tid finsk landslagssjef i langrenn, kritiserer i et åpent brev til avisen Ilta-Sanomat det han mener er norsk arroganse i dopingspørsmål.

– Dere har stadig hyklet om andres feil. Heldigvis er også dere nå tatt i en feil. Det stiller deres sørgelige hykleri i et nytt perspektiv, skriver han med adresse til norsk langrennssport og saken om bruk av astmamedisin.

Vähäsöyrinki var finsk landslagssjef på 1990-tallet, da en rekke finske utøvere ble tatt for bruk av EPO. Han ble i 2011 dømt til betinget fengsel for mened etter en rettssak om dopingbruken.

Les også: Etikkomité ville stanse astmatesting av friske utøvere

Kristoff reagerte på skiløpernes medisindoser

TV 2: Friske utøvere ble tilbudt astmamedisin

Vähäsöyrinki anklager ikke norsk langrennssport for doping, men hevder at nordmennene opererer i en gråsone.

– Dere fortjener deres seirer, men slutt å være så arrogante overfor andre. Deres toppidrett er ikke hyggelig, den er tilskitnet av deres umettelige seiersvilje. Det er også grunnen til at dere tester de ytterste grenser for dopingens gråsone, skriver Vähäsöyrinki i sitt brev, ifølge TV-kanalen Yle.

Den tidligere langrennssjefen gleder seg over at bruken av astmamedisin blant norske langrennsløpere nå problematiseres.

– Det er strålende for alle at man endelig prøver å rense bort deres korkede oppførsel i gråsonen, skriver han.

Populært