Meny

Portugal ned på jorda

Keeper Rui Patrício og resten av Portugals europamestere må konstatere at ballen er i mål. Breel Embolo jubler for sin scoring i 2-0-seieren til Sveits. Foto: Ruben Sprich, Reuters (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portugal var høyt oppe etter EM-triumfen i sommer, men landslaget kom brutalt ned på jorda da Sveits vant 2-0 i første runde i VM-kvalifiseringen.

Portugal måtte greie seg uten Cristiano Ronaldo, som fortsatt ikke er klar etter sin skade. Lagkameratene greide å avgjøre EM-finalen mot Frankrike uten superstjernen, men kom til kort mot sveitserne i Basel.

Begge målene ble scoret i første omgang. Breel Embolo nikket 1-0 presist i hjørnet på keeperreturen etter at Rui Patrício ikke greide å holde et frispark fra Ricardo Rodríguez i det 24. minutt.

Seks minutter senere doblet Admir Mehmedi da han skrudde ballen i hjørnet etter å ha blitt servert av Haris Seferovic fra dødlinja. Det var Mehmedi selv som spilte fram Seferovic.

Portugal prøvde forgjeves å ta seg inn i kampen igjen. Nærmest uttelling var Nani da han kort før slutt nikket i stolpen fra kort hold.

– Brukte vår taktikk

– Sveits dominerte fullstendig de første 20 minuttene, men straks de scoret brukte de taktikken vi ofte har benyttet og forsvarte seg utmerket, sa Portugals landslagssjef Fernando Santos, som for første gang måtte tåle tap i en viktig kamp.

– Jeg er overbevist om at vi greier å kvalifisere oss til VM. Straks vi begynner å vinne igjen, vil det føre til flere seirer, la han til.

For portugiserne er ikke Basel en lykkeby. Laget tapte to ganger der i EM-sluttspillet i 2008.

Et skår i den sveitsiske gleden var det at Granit Xhaka på overtid fikk sitt annet gule kort og ble utvist.

Færøyene overrasket

I samme gruppe overrasket Færøyene med å ta poeng fra EM-deltaker Ungarn med 0-0 hjemme i Torshavn. Det er et resultat som iallfall ikke gjør fjorårets norske omspillsfiasko mot ungarerne lettere å legge bak seg.

Færøyene var nær en sensasjonsseier. Laget hadde et stolpeskudd rett før slutt.

Scoring av Valerijs Sabala ga Latvia 1-0-seier borte mot Andorra.

Populært