Meny

U21-landslaget ydmyket av United-Rashford

Marcus Rashford scorer sitt tredje mål mot Norge i Englands 6-1-seier i EM-kvalifisering for U21-landslag. Foto: Matthew Childs, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges U21-landslag spilte om gruppeledelse og mulig EM-plass, men måtte se seg slått 6-1 av England. Manchester United-stjernen Marcus Rashford scoret tre mål.

– Et grusomt resultat. Dette avrunder en svart landslagsuke, oppsummerte Asbjørn Myhre på Eurosport etter kampen, skriver VG.

To dager etter at A-landslaget fikk juling av Tyskland måtte kommende generasjon (med et par spillere fra samme tropp) tåle enda styggere sifre. I motsetning til seniorene så imidlertid Leif Gunnar Smeruds utvalgte gode ut i en halv omgang.

I begynnelsen av kampen var Norge klart bedre enn England og skapte det som var av sjanser. En frisk Mats Møller Dæhli hadde et farlig skudd allerede etter fem minutter, men uheldigvis traff det Alexander Sørloth.

I det 12. minutt satte Martin Ødegaard opp Mohamed Elyounoussi, men skuddet gikk ganske rett på keeper. Rett etter traff Basel-proffen bedre etter veggspill med Dæhli, og keeper Angus Gunn måtte ta fram et tigersprang for å slå ut.

I det 17. minutt raidet Ødegaard til dødlinja og slo hardt ut i feltet, der Iver Fossum nikket fra kloss hold. Gunn tok fram en refleksredning fra øverste hylle, og dermed var det fortsatt 0-0.

To smeller

Norge hadde ballen mye, men ble nonsjalant med den rett før halvtimen var spilt. England vant ballen på midtstreken, og en bakromspasning som endret retning lurte midtstopper for dagen Sander Berge. Rashford stormet fram bak ryggen ham, holdt unna og scoret alene med Sondre Rossbach.

Det norske laget fikk en ny, og mer selvforskyldt, smell i det 38. minutt. James Ward-Prowse slo et presist frispark inn bak det norske forsvaret, som hadde latt Nathaniel Chalobah løpe helt alene mot bakerste stolpe. Han bredsidet enkelt ballen i mål.

Dermed sto det 2-0 til England etter en første omgang der Norge det meste av tiden hadde framstått som det beste laget. Håpet om at Norge skulle greie å ta seg tilbake i kampen ble imidlertid knust i en annen omgang der vertene var overlegne.

Utspilt

Norge tok sjanser bakover i jakten på mål, og England radet opp sjanser. Ruben Loftus-Cheek gjorde 3-0 etter veggspill med Nathan Redmond, og to minutter senere kontret Radford inn 4-0 med en lekker chip forbi et ryggende norsk forsvar.

Innbytter Ghayas Zahid nikket inn et norsk trøstemål på innlegg fra Kristoffer Haraldseid etter pent norsk spill, men Rashford fikk fullføre sitt hattrick på straffespark etter at Thomas Grøgaard blokkerte et innlegg med armen.

Fire minutter før slutt fastsatte Lewis Baker resultatet da han styrte et hjørnespark inn i hjørnet.

Med seier ville Norge toppet gruppen før de avsluttende kampene i oktober, men nå er det fire poeng opp til England og to til Sveits (som avga poeng i Bosnia med 0-0 tirsdag). Det skal veldig mye til for at Norge skal komme til sluttspill.

Populært