Meny

– Den tøffeste sommeren jeg har hatt

Martin Johnsrud Sundby Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Striden rundt Martin Johnsrud Sundbys bruk av astmamedisiner tærer på skiesset. Men i stedet for å grave seg ned har han brukt motgangen som motivasjon.

– Jeg føler jeg er dømt på helt feil premisser. Faktum er at jeg prøver å bruke denne saken til motivasjon. Det har i alle fall vært veldig mye trening med adrenalin og sinne i sommer. Mye har gått på følelser ja. Sinne rett og slett, forteller Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Med to verdenscup-triumfer, to Tour de Ski-trofeer, VM-gull på stafett, VM-sølv på 30 kilometer og mer enn 20 verdenscupseire, er 31-åringen i en klasse for seg.

Trener med landslaget igjen

Etter to måneders utestengelse for brudd på WADAs antidopingreglement, og etter ha blitt fratatt både v-cupseieren sammenlagt og seieren i Tour de Ski, trener han igjen med landslaget.

– Det er ingen tvil om at dette har vært den tøffeste sommeren jeg har hatt som langrennsløper. Jo mer jeg kommer på innsida av dette, desto mer lei meg og fortvilet blir jeg over hvor urimelig jeg faktisk føler at jeg er blitt behandlet, sier Martin til avisen.

Les også: Finnene er nådeløse mot Sundby og skiforbundet

Martin Johnsrud Sundby utestenges etter bruk av astmamedisin

– Formen er skummelt god

Nå håper han rettferdigheten vil seire, og at han blir fullstendig renvasket.

– Jeg prøver å grave fram hver eneste positive celle i kroppen, å skape den samme driven og sulten som før, forteller 31-åringen, før han legger til at formen er «skummelt god».

Dermed er konkurrentene advart.

Til NRK røper han at sommerens treningsopplegg har vært preget av knallharde intervaller ispedd en god porsjon aggressivitet og sinne.

Energi og aggresjon

– Jeg prøver å finne energi og bruke den lille aggresjonen til å gjennomføre enda tøffere økter enn jeg gjorde før. Jeg får lyst å gå i kjelleren på alle økter, men det kan jeg ikke gjøre, forklarer Johnsrud Sundby.

Hvordan det mentale hardkjøret vil påvirket neste sesong, gjenstår å se.

– Om det er konstruktivt, finner vi ut når jeg begynner å gå konkurranser. Jeg er i hvert fall i god form nå, fastslår han.

Populært