Meny

Norges hockeygutter i nordisk OL-gruppe

Mats Zuccarello og Norge møter Sverige, Finland og Tyskland i OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mats Zuccarello og co. kvalifiserte seg til søndag til OL. I Pyeongchang om to år venter Sverige, Finland og Tyskland i gruppe C.

Norges 2-1-seier mot Frankrike søndag sikret norsk OL-deltakelse for tredje gang på rad. I sørkoreanske Pyeongchang venter tøff motstand i gruppespillet – spesielt fra våre nordiske naboer.

– Det er tøft uansett hvem man blir trukket mot. Det er bare tøffe grupper, men det blir moro å møte Sverige og Finland. Og Tyskland er jo et lag vi til og med kan slå, sier landslagstrener Petter Thoresen til NTB.

Rolig feiring

Landslagstreneren forteller om en rolig feiring etter seieren mot Frankrike.

– Det ble litt pizza, og deretter kjørte alle hver til sitt. Omtrent alle skal spille kamp allerede i morgen. Det er en hektisk hverdag, og klubbene mener vel at de har vært borte litt for lenge. Det ble rett og slett den indre gleden og kosen der og da på Jordal, før alle dro til sitt.

– Men du la deg med et smil?

– Ja, det var stor glede og lettelse over å ha nådd målet vårt, fastslår han.

Norge er ranket som nummer ni av de tolv lagene som kvalifiserte seg til OL. Tyskland tok seg i likhet med Norge videre til OL søndag etter seier i gruppefinalen mot Latvia.

Bakgrunn:   Hockeygutta klar for OL: – Det blir ikke så mye større enn dette

Dette er OL-gruppene (rangering i parentes):

* Gruppe A: Canada (1), Tsjekkia (6), Sveits (7), Sør-Korea (12).

* Gruppe B: Russland (2), USA (5), Slovakia (8), Slovenia (11).

* Gruppe C: Sverige (3), Finland (4), Norge (9), Tyskland (10).

De tre gruppevinnerne samt beste gruppetoer går direkte til kvartfinale. De åtte øvrige lagene må gjøre opp om de siste plassene via play off.

Populært