Meny

Nå handler alt om annenplassen

Markus Henriksen mener det handler om å ta plassen bak tyskerne etter søndagens 0-3-tap mot Tyskland på Ullevaal i VM-kvalifiseringskampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagsgutta innrømmer at Tyskland stikker av med førsteplassen. VM-spill i Russland må berges via annenplassen.

– Ja, det vil jeg si. Jeg tror det laget vi møtte i dag er gruppevinneren, sier Markus Henriksen til NTB om det handler om å ta plassen bak tyskerne etter søndagens 0-3-tap på Ullevaal.

Neste måned venter Aserbajdsjan (b) og San Marino (h).

– Jeg føler vi har kvaliteter til å klare annenplassen. Det var Tyskland vi møtte på hjemmebane. Det var ikke mange som forventet at vi skulle gjøre noe her. Poeng hadde vært en bonus. Nå får vi se etter de to neste kampene hva vi står med. Står vi med to seirer, er vi med i gamet om omspill, fortsetter den nybakte Premier League-spilleren (Hull).

Bakgrunn:  Verdensmestrene utklasset Høgmos menn

Rune Almenning Jarstein, som hadde en meget god kamp mot Tyskland til tross for tre baklengsmål, følger samme linje.

– Ja, det vil jeg si. Tyskland er soleklare favoritter. Det er viktig at vi vinner begge kampene på neste samling, svarer Jarstein.

– Må de kampene vinnes?

– Det vet en aldri, men jeg mener de må vinnes, sier en krystallklar Hertha-keeper.

Må utnytte King bedre

Haitam Aleesami mener mye av nøkkelen ligger i å kunne utnytte en formsterk Joshua King bedre. Mot Tyskland var King den eneste som skapte noe offensivt for et Norge milevis unna poeng i VM-kvalikstarten.

– Joshua er i virkelig fin form. Han har gjort det bra både for landslaget og i Premier League. Han gjør en kjempejobb, er sterk og rask. Forhåpentlig får vi utnyttet han mer i de kampene som kommer senere i høst, mener den tidligere Skeid- og Fredrikstad-backen.

– Nå vet vi hvor lista ligger. Du kan ikke sammenligne denne motstanderen med Tsjekkia og Nord-Irland, som også er ventet å kjempe om annenplassen. Jeg mener vi har gode muligheter til å slå begge de lagene og resten av landene i denne gruppa, fortsetter Italia-proffen.

Les også:   Löw: – Vi er ikke her for å se på naturen

Ærlig forsøk

– Er det ikke like greit å sikte mot annenplassen etter en slik åpningskamp?

– Det er enkelt å stå her og si det nå. Vi møtte kanskje verdens beste landslag. Vi gjorde et ærlig forsøk. Vi skal være ydmyke. De var mye bedre enn oss, sier Aleesami.

Innbytter Ruben Yttergård Jenssen har følgende dom etter møtet med det tyske maskineriet i flomlyset søndag.

– Tyskland viste at de er et klasselag. Det er der lista ligger. De er topp i verden. Vi må dessuten bli bedre til å ta vare på kontringene du får, sier Groningen-spilleren.

Norge spiller borte mot Aserbajdsjan i Baku 8. oktober. Tre dager senere kommer San Marino til Ullevaal.

De to kampene kan langt på vei avgjøre Norges skjebne i VM-kvalifiseringen. Det samme gjelder fremtiden til landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Les også:  Mislykket generalprøve for Norge

Populært