Meny

Sjansesløseri da Danmark vant knepent mot Armenia

En søkkvåt Åge Hareide kunne juble for tre poeng i VM-kvalifiseringskampen mot Armenia. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Åge Hareide og Danmark fikk en perfekt start på VM-kvalifiseringen med 1-0-seier mot Armenia, men danskenes sjansesløseri og straffebom kunne kostet dyrt.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med spillet. Det eneste minuset i dag er at vi ikke scorer flere mål. Det ville gitt litt mer ro på benken, sa Hareide ifølge Ritzau.

Christian Eriksen sendte oppskriftsmessig vertene i ledelsen etter et drøyt kvarter da han plasserte ballen til venstre for den armenske sisteskansen fra rundt 16 meter. Scoringen kom etter vakkert forspill fra Viktor Fischer som fikk bokført en målgivende pasning med hælen.

– Han (Eriksen) er viktig for oss, for han er drivkraften og en kreatør. Det er viktig at han trives, for alle andre vil gi ballen til ham, sa Hareide om Danmarks nummer 10.

Etter scoringen førte Danmark, oppstilt i 3-5-2, kampen på eget gress i Parken, men scoringene uteble. Da Fischer ble taklet i Armenias 16-meter etter 70 spilte minutter – og dommeren pekte på straffemerket – luktet det imidlertid tomålsscorer av Eriksen.

Straffen fra Eriksen var derimot overraskende svak og den armenske sisteskansen Arsen Beglaryan reddet. Sistnevnte klarte derimot ikke å hindre at returen gikk rett ut i farlig område, men også forsøk nummer to fra en dansk fot ble reddet mesterlig av Beglaryan.

Populært