Meny

Nørstebø: – Det blir ikke så mye større

Norge er klare for OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Norge trengte det som mest, dukket hockeylandslagets nest yngste spiller opp og sikret OL-spill. For Mattias Nørstebø (21) blir det ikke stort større.

Han satte pucken i mål i sluttminuttene da hockeygutta sikret OL-billett etter 2-1-seier over Frankrike søndag. Nørstebøs mål kom etter et skudd fra blålinjen som endte i trafikk foran Frankrike-keeper Cristobal Huet sitt mål. Pucken fant til slutt veien til Nørstebø som sikret norsk seier fra kloss hold.

– Det er utrolig deilig. Å få den på åpent mål der ... det blir ikke så mye større enn det. Å sette den på hjemmebane foran et fullsatt Jordal, det var kult, sa den unge matchvinneren til NTB etter kampen.

Kun Christian Kaasastul (19) er yngre enn 21 år gamle Nørstebø i troppen som var med i OL-kvalifiseringen. Likevel beviste han at han er voksen nok for oppgaven da kampen tettet seg til og det hele skulle avgjøres.

Drama

Kampen, som utviklet seg til å bli et hockeydrama, ble avgjort da Mattias Nørstebø satte pucken i mål kun to minutter og 29 sekunder før siste periode var over til stormende jubel fra et fullsatt Jordal Amfi.

Før det hadde Petter Thoresens mannskap presset på for den avgjørende scoringen.

Seieren betyr at Norge er klar for OL i 2018 og følger dermed opp OL-deltakelsen i 2010 og 2014.

– Vi hører hjemme i OL og blant de beste, fortalte Nørstebø og la til.

– Det blir noe man alltid har drømt om. Så får man bare se til at man er med på laget.

Også landslagstrener Petter Thoresen mente kampen utviklet seg til å bli en skikkelig hockeythriller.

– Det var nerve fra start til mål. Det var vi egentlig forberedt på, men det var enormt sterkt mentalt av gutta å klare å holde hodet kaldt, være tålmodig og klare å vinne til slutt, sa han til NTB.

Målløst

Den første perioden endte målløst til tross for at begge lag fikk tidlig muligheten i overtallsspill. Det norske laget spilte imidlertid oppofrende i undertall og berget alle de tre gangene laget måtte spille fire mot fem.

Ken André Olimb fikk en god sjanse i fire mot fire, men klarte ikke å sette pucken i nettet bak Cristobal Huet.

Det gjorde heller ikke Mats Zuccarello da han med snaut ti minutter igjen av perioden kom nærmest alene gjennom. New York Rangers-spilleren fikk imidlertid aldri skikkelig kontroll over pucken og sjansen rant ut i sanden.

Frankrike tok mer over utover i perioden, men lagene gikk til første pause på 0-0 og fortsatt stor spenning rundt hvilken nasjon som kan forberede seg til OL i 2018.

Marerittstart og Zucca-scoring

Midtperioden startet på verst tenkelig vis for Norge. Yorick Treille sendte gjestene i ledelsen med sin 1-0-scoring allerede to minutter ut i perioden. Franskmannen kom til skudd fra skrått hold og pucken snek seg inn i Lars Haugen sitt nærmeste hjørne, en scoring Norges sisteskanse bør kunne ha avverget.

Etter scoringen kom Norge mer med i kampen og Mats Zuccarello viste hvorfor han er så viktig for Norge da han utlignet med 13 minutter igjen av perioden.

– Det der er verdensklasse, kommenterte landslagstreneren etter kampen.

29-åringen fikk først muligheten fra skrått hold, men maktet ikke å sette pucken i mål. I samme angrep kom han imidlertid til en ny mulighet fra samme posisjon og gjorde ingen feil da han fintet ut Frankrike-keeper Huet og satte pucken høyt i sisteskansens nærmeste hjørne.

Patrick Thoresen, sammen med et fullsatt Jordal Amfi, trodde han hadde sendt Norge i ledelsen og et steg på vei mot OL da han satte pucken i mål etter at et skudd fra blålinjen sørget for trafikk foran målet til Frankrike. Etter videogjennomgang valgte imidlertid dommerne å annullere scoringen som følge av høy kølle.

Populært