Meny

Høgmo tror Norge kan straffe Tyskland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo sier han står støtt i stormen og minner om at ingenting er umulig i fotball før kvalifiseringskampen mot Tyskland på Ullevaal.

Lørdag ettermiddag møtte han pressen for siste gang før søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Tyskland.

– Jeg synes de var det beste laget i EM. De har verdensklassespillere i hver posisjoner, en fantastisk kultur for fotball, og Bundesliga er en veldig god liga. Så det er en stor utfordring for oss, innledet Høgmo om EM-semifinalisten.

I motsetning til Norge vant Tyskland generalprøven mot Finland 2-0. To tap i EM-kvalifiseringen for Polen og Irland gir likevel håp om at det tyske laget er i stand til å tape kamper for antatt svakere motstand.

– Det viser at ingenting er umulig i fotball. Vi har mye tempo og mange spennende spiller fremover på banen som er i stand til å straffe Tyskland. Det kommer til å bli viktig at vi får utnyttet dem på en ordentlig måte i morgen.

Les også:  Høgmo bekymret for fireren, spillerne ikke

Kritikk

Høgmo har vært i hardt vær etter at Norge tapte privatlandskampen mot Hviterussland. Landslagssjefen mener imidlertid det er et positivt tegn at landslaget skaper debatt.

– Det er det som er gøy med å være fotballtrener. Det er entusiasme rundt laget, og hadde det ikke vært det, ville det ikke vært det samme å spille mot store lag som i morgen. Treningskamper bruker vi på å øve og gjøre våre vurderinger. Men det er alltid godt å bli eldre – i alle settinger.

Les også:   Topp hemmelighold før Tyskland-kampen

Høgmo nevner OL-gullet i Sydney, mesterliga med Rosenborg og seieren mot Kroatia på Ullevaal i fjor som sine største bragder. Seier mot Tyskland vil definitivt blande seg i toppen.

– Jeg håper på en god kvalik i forhold til EM-kvaliken. Nå er det en ny mulighet. Igjen har vi et av Europas desidert yngste lag og spillere med relativt liten erfaring. Det preger oss litt, og kan bety at prestasjonene svinger litt. Det er et motiverende lag å jobbe med, og det er et godt potensial med tanke på fremtiden.

Les også:   Riise slakter Høgmo etter ny fotball-fadese

Har det meste klart

Bortsett fra Per Ciljan Skjelbred er de norske spillerne helt friske. Skjelbred testes på kveldstreningen lørdag.

– Vi har det meste klart. Det er små detaljer som gjenstår, sa Høgmo, som ikke ville røpe noe rundt keeperduellen mellom Rune A. Jarstein og Ørjan Nyland.

– Det er egentlig litt det samme i enhver posisjon hvor det er tett konkurranse. Vi er prisgitt at vi har gode keepere nå i de to vi har her nå, pluss André Hansen. Det er en positiv utfordring.

Populært