Meny

Kroos om Ødegaard: – Ikke lett å prestere i så ung alder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid-stjernen Toni Kroos mener Martin Ødegaard må få tid og at han trenger kamptrening for å nå sitt potensial.

Kroos og resten av det tyske landslaget landet på Gardermoen lørdag formiddag. Deretter ble det holdt pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Etter et par spørsmål fra de tyske journalistene, slapp den norske pressen til og ville høre hvilke tanker Kroos gjør seg om utviklingen til sin norske lagkamerat.

– Vi har ofte trent sammen, men vi har ikke spilt så mange kamper sammen. Ødegaard er svært ung, og det er ikke så lett å prestere i den alderen. Det er bra for hans utvikling å få trene med førstelaget, men han bør spille flere kamper for å komme opp på et høyt nivå, svarte Kroos.

Hertha-spillere

Bastian Schweinsteiger snakket varmt om Norge som vintersportsnasjon tidligere denne uken. Kroos trakk på sin side fram de norske Bundesliga-spillerne Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred.

– Vi tok kampforberedelsene i går. Det er to spillere jeg kjenner fra Hertha, men det spiller ingen rolle hvem som spiller. Det er laget som teller, og vi må overspille dem, sier Kroos, som kunne fortelle at formen ikke er helt på topp etter sommeren.

– Det tar tid og krever mental omstilling å komme tilbake etter EM. Formen er ikke like god som vi er vant til, fordi Bundesliga og serien i Spania starter så sent, sier 26-åringen.

Kontringer

I motsetning til Norge, ladet Tyskland opp med seier i generalprøven før søndagens innledning i VM-kvalifiseringen. Scoringer fra Max Meyer og Mesut Özil sørget for tysk 2-0-seier over Finland.

– Vi har et ønske om å få en god start på kvalifiseringen. I vår forrige kvalifisering startet vi ganske dårlig. En god start mot Norge vil gjøre mye for resten av kvalifiseringen, sa Kroos.

Kroos garanterer imidlertid at det tyske laget ikke vil undervurdere Norge, selv om Per-Mathias Høgmos mannskap sviktet mot Hviterussland i generalprøven.

– Det betyr ikke så mye. Vi har respekt for alle lag. Det er viktig at man har en klar stil mot alle lag. Selv om man vet at man er bedre enn Norge, kan alt skje i kampen, sier Kroos.

– Norge er nok farligere på kontringer enn Finland var, sa Kroos.

Populært