Meny

Høgmo bekymret for fireren, spillerne ikke

Høgmo: – Pengebruken i Premier League har ingen grenser. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo er bekymret for skadene som har rammet særlig forsvarsfireren, men spillerne tror de skal få skikk på relasjonene i tide til å takle tyskerne.

Omar Elabdellaoui og Vegard Forren har vært fast inventar i en bakre firer som har vært stabil over tid, men begge er ute med skade nå. Jonas Svensson (3 landskamper) og Stefan Strandberg (8) har vikariert.

– Skader og forfall gjør situasjonen litt mer krevende enn vi skulle ønske, spesielt med tanke på den bakre fireren og rutinen i den. Omar har vært en viktig del av fireren, og Vegard har vært fast hele veien, sier Høgmo.

– Det er utfordrende og viktig å finne en firer som fungerer best mulig både mot Tyskland og i tiden som kommer. Og så håper vi jo at folk kommer tilbake.

Ørjan Nyland er vant til å spille bak et svært samspilt stopperpar. Han får ikke det søndag, men synes ikke situasjonen er bekymringsverdig .

– Nei, egentlig ikke. Vi skulle gjerne hatt alle friske, men skader er en del av fotballen, og det må vi bare takle. Vi vet at de som er her i stedet kan prestere godt og gjøre en god jobb, sier keeperen til NTB.

«Den ultimate testen»

Even Hovland og Stefan Strandberg hadde spilt sammen fem omganger før kampen mot Hviterussland. Baklengsmålet onsdag var deres sjette.

– Jeg og Even kjenner hverandre godt, og jeg synes vi for det meste gjorde det bra mot Hviterussland. Vi slapp ikke til mye. De hadde vel to eller to og en halv sjanse, og i en landskamp er det OK, sier Strandberg.

Han vet at det blir mye vanskeligere søndag.

– Det er den ultimate testen. Man får ikke møte noe bedre lag enn Tyskland, og vi må prestere helt maks for å kunne få med oss noe. Det er gøy å få måle seg mot de aller ypperste. Vi får se hvordan vi klarer oss individuelt mot spillere som alle er blant de beste i sin posisjon i verden, men det viktigste er hvordan vi klarer oss som lag, sier han til NTB.

– Fotball er 11 mot 11, og vi skal hjelpe hverandre til et best mulig resultat.

Les også:  Topp hemmelighold før Tyskland-kampen

Alle sammen

Nyland bagatelliserer ikke verdien av en samspilt firer.

– Klart det er gunstig når de samme spiller flere kamper sammen og gjør det bra, men nå får andre sjansen til å vise seg fram. Kanskje kan de gripe den og vende det i sin favør. Vi jobber med relasjonene hver dag på trening, og vi fikk testet ut ting mot Hviterussland, sier han.

Flere ganger var det tydelig at samhandlingen i bakre ledd ikke fungerte optimalt mot Hviterussland.

– Det så vel alle, men vi gjør så godt vi kan, og grunnen til at vi spiller slike kamper er at vi prøver ting. Så vurderer vi hva som var bra og dårlig, og hva vi må rette på til neste kamp.

Strandberg understreker at alle i hele laget må gjøre jobben for å kunne stoppe Tyskland.

– En forsvarsspiller kan se ut som en million dollar hvis gutta foran gjør jobben, selv om du egentlig ikke har gjort så mye, mens du kan se helt elendig ut hvis de foran ikke jobber godt nok. Vi er avhengige av hverandre, men selvfølgelig må hver av oss være god i duellene, sier han.

Les også:  Riise slakter Høgmo etter ny fotball-fadese

Populært