Meny

Overgår alt Brækhus har drømt om

Brækhus en måned før hjemmekampen: – Blir et vanvittig trykk. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus merker at noe stort er i emning. Proffkampen i Oslo Spektrum blir en helt ny opplevelse for den rutinerte boksedronningen.

Bergenseren får 1. oktober en av sine største drømmer oppfylt, om ikke den aller største. Da går hun i ringen mot franske Anne Sophie Mathis på norsk jord. Det blir det første proffstevnet i boksing i Norge siden 1981.

– Dette blir noe helt eksepsjonelt. Mye bedre enn hva jeg hadde drømt om, sier Brækhus til NTB.

Hun kjenner at den historiske kampen nærmer seg med stormskritt. De siste tre ukene har hun vært i Spania og gjort unna det grunnleggende treningsarbeidet.

– Jeg har kun tre treningsuker igjen, og de skal brukes på sparring. Det er nå den viktigste fasen starter. Det er der vi legger teknikken, finner riktige motstandere og taktikk for å få inn kampkondisjonen. Der må de siste detaljene sitte. Samtidig må jeg holde seg skadefri, selv om det er noe jeg ikke kan tenke på under sparring. Dette er den tøffeste delen, forteller Brækhus.

Mentalt sterk

Boksestjernen, som fyller 35 år i slutten av måneden, er ikke overraskende tilbakeholden om detaljene rundt det som skjer i ukene som kommer.

– Vi holder selvsagt en del ting for oss selv, men vi må ta i betraktning at Mathis er en knockout-bokser. Hun har stoppet de fleste motstanderne sine før tid.

Brækhus er sikker på at hun er mentalt sterk nok til å takle et skyhøyt forventningspress. Hun er ikke redd for at anledningen vil spille henne et puss.

– Jeg er sterk nok, men dette blir noe jeg aldri har vært med på før. Det er ikke noe jeg kan forberede meg på. Heldigvis er jeg rutinert og har holdt på med dette lenge, så jeg kjenner gangen på det. Likevel, det som skal skje er noe helt unikt.

– Det er en kjempeoppgave. Jeg skal opp mot den tøffeste bokseren der ute foran 10.000 hjemmepublikummer på en historisk kveld. «Homecoming» gjelder ikke bare for meg, men for hele boksesporten. Dette blir enormt, men jeg prøve å holde meg i Spania og ikke tenke på noen ting, sier hun til NTB.

Ubeseiret

Siden proffdebuten i 2007 har Brækhus gått 28 kamper ubeseiret. For fire år siden slo hun nettopp Mathis på poeng i danske Frederikshavn.

Den franske bokseren hadde planer om å gi seg, men utsatte de planene for å få en mulighet til å revansjere seg.

– Hun kan ikke spasere av gårde med beltene. Det kan jo bare ikke skje, men det er ikke et scenario jeg ser for meg en gang. Det er ikke aktuelt, fastslår Brækhus.

Populært