Meny

Ishockeygutta tapte, men berget poeng

Norge tapte for Kasakhstan i forlengningen, men reddet ett viktig poeng i OL-kvalifiseringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges ishockeylandslag reddet stumpene med to sene mål i starten på OL-kvalifiseringen. Kasakhstan vant 4-3 på Jordal etter forlengning.

Det så lenge bekmørkt ut for Norge. Med under to minutter igjen på klokka var Petter Thoresens mannskap på vei mot tap og null poeng i jakten på en plass i Pyeongchang-OL om halvannet år.

Men mål fra Jonas Holøs og Anders Bastiansen ga forlengning. 3-3-målet kom 14 sekunder før slutt. Dessverre for Norge avgjorde kasakhstanerne ved Brandon Botsjenski halvminuttet ut i sudden death.

– Det er imponerende at vi scorer to mål med målvakten ute. Målet de scorer i forlengning er slikt som kan skje tre mot tre. Det er veldig bittert akkurat nå, men vi kunne ha stått her med null poeng også. Vi var for mye i ufarlige posisjoner i for lange perioder, sa Thoresen til Eurosport Norge.

– Kreditt til gutta at vi klarer å hente det opp, men synd at vi ikke er litt mer smarte og sikre med pucken. Vi går for lenge med pucken i midtsonen, la han til.

Hedmarkingen tok i sommer over som norsk landslagstrener etter 15 år med Roy Johansen.

Effektive

Det ene poenget Norge fikk med seg torsdag kan vise seg å bli svært viktig. Skal ishockeygutta ha en mulighet til å oppfylle drømmen om et tredje strake OL-sluttspill, må det norske laget trolig ta seks av seks poeng i kampene mot Italia (fredag) og Frankrike (søndag).

Et effektivt Kasakhstan tok ledelsen ved Roman Startsjenko under to minutter ut i midtperioden. Norge fikk svi for å ha havnet i undertall etter utvisningen til Holøs.

To minutter senere satte Mats Zuccarello inn utligningen. NHL-stjernen scoret på en puck fra Bastiansen.

Keepertabbe

Norge havnet igjen under da en av kasakhstanerens importspillere, canadiske Kevin Dallman, la på til 2-1 til den tidligere sovjetstaten. Norge hadde en puck i stolpen, men i stedet for en viktig utligning rykket Kasakhstan opp i 3-1 etter en keepertabbe av Lars Haugen.

Startsjenko skjøt fra en vinkel han aldri skulle fått lov til å score fra.

Norge hadde en rekke sjanser til å redusere, men 2-3-scoringen kom først etter 58.43 minutters spill. Målet skapte full tenning hos de norske spillerne, og i overtall kunne Bastiansen gjøre 3-3 i sluttsekundene.

Populært