Meny

Hovedsponsor krever opprydning i skiledelsen

Langrennssjef Vidar Løfshus møtte torsdag pressen i forbindelse med bruken av astmamedisin i norsk langrenn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennslandslagets hovedsponsor frykter astma-bråket vil påvirket omdømmet til samarbeidspartnere.

– Vårt krav er at det må ryddes opp. Vi blir så sterkt forbundet med norsk ski og langrenn, sier Finn Haugan, toppsjef i Sparebank 1 SMN, til Adresseavisen.

Tirsdag tok Haugan imot de tre langrennstoppene Vidar Løfshus (landslagssjef), Torbjørn Skogstad (leder i langrennskomiteen) og Espen Bjervig (administrasjons- og markedssjef) i Trondheim. Tema for møtet var den mye omtalte astma-saken.

– Som hovedsponsor støtter vi norsk langrenn. Det er viktig at de står for de verdiene vi står for. Vi ønsket en gjennomgang av astmasaken. Vi måtte forsikre oss om at denne saken har aller høyeste prioritet, forteller Haugan.

Les også:

Løfshus: – Behandler ingen uten medisinsk utredningKristoff reagerte på skiløpernes medisindoser

Sterk reaksjon på tilbud om bruk av astmamedisin

Toppsjefen ville ikke si noe om Sparebank 1 vurderer å trekke seg som sponsor.

– Det blir hypotetisk. Det er hele Sparebank 1-alliansen som sponser, så det har jeg ikke reflektert over, svarer Haugan.

Langrennsledelsen har måttet tåle mye kritikk etter utestengelsen av Martin Johnsrud Sundby. Det var i juli at skiesset ble dømt for dopingreglene og fratatt to verdenscupseirer og sin første sammenlagtseier i Tour de Ski. I tillegg ble han utestengt i to måneder.

– Vi hadde et møte med sponsorene. De vil være orientert, det var ikke noe mer hokus pokus enn det, sier Løfshus, som mener det er ulike oppfatninger om saken.

– De vil ha mest mulig korrekt info. Det er helt håpløst å forholde seg til mediene. Det er blitt en klappjakt på oss som sitter i ledelsen av norsk langrenn.

Les også: TV 2: Friske utøvere ble tilbudt astmamedisin

Allergi kan utløse eller forverre astma

Sundby føler han ikke har noe valg

Populært