Kristoff reagerte på skiløpernes medisindoser

Alexander Kristoff reagerer på medisindosene det snakkes om i langrennsleiren.
Alexander Kristoff reagerer på medisindosene det snakkes om i langrennsleiren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff hevder han ble svært overrasket da han fikk høre om dosene norske langrennsløpere tar med astmamedisin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoff, som onsdag står på startstrek i sykkelrittet Tour des Fjords, har selv astma. Katjusja-proffen opplyser overfor TV 2 at han selv bruker Ventolin når han en sjelden gang er plaget.

På spørsmål om han er overrasket over det som har kommet fram rundt norske langrennsløperes bruk at astmamedisin den siste tiden, svarer sykkelprofilen:

– Jeg var overrasket over dosene jeg hørte de tok. Jeg har fått beskjed om at jeg kan ta fem puff om dagen, og de snakker om doser på 50 puff, så jeg hadde fått litt hakeslepp om jeg skulle ta 50 hver dag. Det hadde jo nesten vært en hel boks, så sånn sett ble jeg litt overrasket.

Les også: Løfshus: – Behandler ingen uten medisinsk utredning

Han tror ikke bruk av astmamedisin er like utbredt i sykkelsporten.

– Jeg vet ikke. Kanskje litt mindre enn i skisporten, for kulden i skisporten trigger det nok litt mer der. I vår sport sykler vi stort sett i varmere forhold, sier Kristoff til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Katjusja-syklisten understreker samtidig at han har tillit til det norske langrennsmiljøet.

Les også: Sterk reaksjon på tilbud om bruk av astmamedisin

– Jeg har jo egentlig det. Jeg har ikke tro på at de doper seg i storstilt skala, men denne saken her styrker jo ikke tilliten. Jeg vet at det er mange i utlandet som er skeptiske til skimiljøet fordi de mener at vi er for dominerende, sier Kristoff.

Tour des Fjords innledes med en 147 kilometer lang etappe fra Os til Bergen onsdag.