Scoringsmaskinen Gytkjær slo til mot Tromsø

Rosenborgs Christian Gytkjær jubler etter sin 1-0 scoring i eliteseriekampen mellom RBK og TIL på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Rosenborgs Christian Gytkjær jubler etter sin 1-0 scoring i eliteseriekampen mellom RBK og TIL på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteseriens toppscorer, Christian Gytkjær, fortsetter å score. Søndag satte dansken inn to mål i Rosenborgs 3-1-seier mot Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

26-åringen scoret på to av to avslutninger da han satte inn sitt 15. og 16. mål for sesongen. Det første målet kom etter 21 minutter da spissen ekspederte inn en bakromspasning fra Anders Konradsen. Det andre kom fra straffemerket i det 65. minutt etter at Elba Rashani hadde gått i bakken.

Runar Espejord tente et håp for gjestene på Lerkendal da han reduserte med en heading fire minutter senere, men det ble bare et trøstemål da Sofien Moussa også pådro seg rødt kort. Rashani pyntet på resultatet på overtid og sikret 3-1-seier.

Les også: Abdellaoue-dobbel for Vålerenga

Serieleder Rosenborg fortsetter gullmarsjen og har nå 53 poeng mot annenplasserte Odds 38. Det er bare et tidsspørsmål før et nytt seriegull kan bokføres.

– Etter 2-0 sluttet vi å spille fotball. At vi tar tre poeng etter en periode med mange kamper i europacup er vi strålende fornøyde med. Det var det desidert viktigste i dag, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bodø/Glimt straffet fortapte Start knallhardt

Annullert mål

Tromsø faller på sin side ned til en 12.-plass med sine 24 poeng. Stabæk på kvalifiseringsplassen har 21.

– Det er klart at vi hadde nok store sjanser til å få poeng i dag. I dag var vi ikke gode nok på effektiviteten. Vi er her for å hente poeng, men det går ikke vår vei i dag med ti mann, sier Tromsø-trener Bård Flovik til TV 2.

Det var islendingen Matthías Vilhjálmsson som fikk ballen i mål på Lerkendal først. 29-åringens scoring ble imidlertid annullert for offside etter 17 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Gytkjær klarte å holde seg på riktig side av offsidegrensa. Etter 20 minutter åpnet Anders Konradsen opp forsvaret, før dansken la ballen til side for Tromsø-keeper Filip Loncaric.

– Det var en super pasning fra Konradsen, så det var bare å sette den i mål, sa Gytkjær etter den første scoringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lundemo reddet kvelden for Origi

Rødt kort

Adam Larsen Kwarasey tok frem flere redninger fra øverste hylle like etter pause. Først tok keeperen en heading med retning venstre før han på returen slang seg ned til høyre og sørget for at Rosenborg fortsatt beholdt ledelsen.

Etter 62 minutter brystet Jonas Svensson ballen til Elba Rashani som ble felt av Thomas Lehne Olsen innenfor 16-meteren. Dommer Svein Oddvar Moen blåste i fløyta, og Gytkjær satte sikkert inn sitt annet mål for dagen.

Tromsø slo tilbake umiddelbart da Espejord kom seg foran Svensson på bakre stolpe og headet inn et innlegg fra høyre, men da Moussa fikk to gule kort rett etter hverandre for en takling og munnbruk ble det vanskelig for gjestene.

– Det er uakseptabelt. Vi får ta det på kammerset, så får vi se hva han sier, sier Flovik.

Lasse Nilsen var utrolig nær å utligne like før slutt, men innbytterens heading gikk i stolpen og ut. Dermed var det som RBK som kunne juble for tre nye poeng etter at også Rashani kom på scoringslista på overtid.

Les også: Meling reddet ett poeng for blekt Stabæk