Bodø/Glimt straffet fortapte Start knallhardt

Fitim Azemi scoret sitt tredje mål i eliteserien på like mange kamper da han satte inn 1-0 til Bodø/Glimt mot Start. Til slutt vant hjemmelaget 2-0. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)
Fitim Azemi scoret sitt tredje mål i eliteserien på like mange kamper da han satte inn 1-0 til Bodø/Glimt mot Start. Til slutt vant hjemmelaget 2-0. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Bodø/Glimt tok tre svært viktige poeng da Start ble slått 2-0 i bunnkampen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de to lagene trengte poeng, men Start må stadig innse at laget ennå ikke har vunnet en kamp i årets eliteserie.

Mot Bodø/Glimt var laget fullt på høyde med hjemmelaget, men tre minutter etter pause ble skjebnesvangre for gjestene.

Først stanget Fitim Azemi inn 1-0 etter 60 minutter, før Ole Jørgen Halvorsen doblet til 2-0 på straffe etter 63 minutter.

– Effektivitet i fotball er viktig. Vi sliter med å være effektive fremover, og så klarer vi ikke å holde stand gjennom 90 minutter. Det blir som det har sett ut store deler av sesongen, så det er mager trøst at det fungerte brukbart i perioder, sa en skuffet Start-trener Steinar Pedersen til TV 2 etter kampen.

Les også: Lundemo reddet kvelden for Origi

Sjansefattig

Den første omgangen var en sjansefattig affære der det gikk lenge mellom de store høydepunktene.

Både Espen Børufsen og Rolf Daniel Vikstøl hadde muligheter til å gi Start ledelsen før hvilen, men skuddforsøkene til de to venstrebeinte spillerne gikk til side for målet til Glimt-keeper Simon Thomas.

Les også: Meling reddet ett poeng for blekt Stabæk

Tre på rad for Azemi

Vertene fikk annen omgangs største sjanse da Alexander Jacobsen sendte av gårde et meget godt skudd etter 53 minutter. Forsøket hadde retning nettmaskene til høyre for Håkon Opdal, som var på vei til venstre, men keeperveteranen var lynkjapt nede og avverget forsøket.

Headingen til Azemi etter 60 minutter kunne han lite gjøre med, og spissen har nå scoret i tre seriekamper på rad.

Etter at Halvorsen satte inn 2-0 på straffe, klarte aldri Steinar Pedersens mannskap å sette vertene på de store prøvene.

Resultatet betyr at Start blir stående med 10 poeng nederst på tabellen. Bodø/Glimt på sin side tok et steg ut av nedrykksstriden og klatret til 11.-plass med 24 poeng. Det er likevel kun tre poeng ned til Stabæk som er på kvalifiseringsplass.

Personvernpolicy