Molde inn i sølvkampen

Moldes Bjørn Bergmann Sigurdarson scorer under eliteserien i fotball mellom Strømsgodset og Molde på Marienlyst stadion lørdag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Molde har funnet seiersformelen og tok sin fjerde strake seier da Ole Gunnar Solskjærs lag slo Strømsgodset 2-0 borte.

Harmeet Singh ga laget ledelsen på straffespark i det 32. minutt etter at Fredrik Aursnes gikk over ende i duell med Molde-keeper Espen Bugge Pettersen.

Björn Bergmann Sigurdarson doblet etter 60 minutter da han omsatte en meget god pasning fra Per-Egil Flo i mål.

– Dette var en veldig viktig kamp for oss. Vi spilte ikke verdens beste fotball, men vi fikk to mål og tre poeng, og det er det viktigste, sa Sigurdarson til TV 2 etter kampslutt og la til:

– Det var en perfekt bortekamp. Vi jobbet hardt, og dette var fortjent.

I kanonform

Molde var inne i en tung periode da laget gikk seks kamper uten å vinne, hvorav fem av de seks endte med tap.

3-2-seieren mot Bodø/Glimt 6. august ble vendepunktet, og trepoengeren mot Strømsgodset lørdag var Moldes fjerde strake seier.

Det gjør at laget med 37 poeng går helt opp i ryggen på Odd (38 poeng), Haugesund (38) og Brann (37) i kampen om annen- og tredjeplassen i eliteserien. Odd har en kamp mindre spilt enn de øvrige.

Strømsgodset ille ute

For Strømsgodset er situasjonen en helt annen. Som Molde tidligere i sesongen, har laget nå gått seks kamper uten seier. Forrige trepoenger kom helt tilbake i midten av juli, og mot Molde måtte laget gå av banen med 0-2. Det betyr lagets første hjemmetap denne sesongen.

Laget satte inn en solid sluttspurt mot slutten av kampen, men klarte aldri å sette ballen i nettet bak Ethan Horvath.

Bjørn Petter Ingebretsens mannskap ligger på syvendeplass med 34 poeng.