Milner opprettholdt utrolig rekke da Liverpool spilte uavgjort

James Milner scoret på straffe da Liverpool spilte 1-1 borte mot Tottenham. Milner har ikke tapt på 41 kamper han selv har scoret i. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)

James Milner taper aldri fotballkamper han selv scorer i. I 1-1-kampen mot Tottenham økte han rekken til 41 Premier League-kamper etter å ha sendt Liverpool i ledelsen.

Kun Darius Vassell (46 kamper) har en bedre rekord å vise til.

Milner har spilt Premier League for både Manchester City, Aston Villa, Newcastle og Leeds før han kom til Liverpool. Felles for alle klubbene er at han aldri taper når han selv scorer.

Rekken på 40 kamper økte til 41 da han scoret på straffespark etter 43 minutter mot Tottenham i kampen som endte 1-1.

– Til syvende og sist er vi skuffet. Vi gjorde ikke nok i annen omgang, så det var nok et rettferdig resultat. Vi fortjente å være i ledelsen, men etter pause var vi ikke nok på tærne, sa Milner ifølge BBC etter at Tottenham klarte å utligne etter hvilen.

Kjempesjanse

Fra ellevemetersmerket var Milner sikker da han sendte Michel Vorm feil vei i en kamp 30-åringen spilte venstreback. Milner, som egentlig er sentral midtbanespiller, kan få flere kamper på venstreback etter at Alberto Moreno ikke har imponert i samme posisjon.

– Man må lære raskt. Heldigvis har jeg spilt i Premier League lenge nok til at jeg har nok erfaring. Jeg har spilt i mange posisjoner gjennom karrieren, og jeg må bare bli vant til denne posisjonen, fortalte Milner om sin nye plass.

Klopps mannskap var best før pause og burde tatt ledelsen da Philippe Coutinho fikk en kjempesjanse allerede etter fem minutter.

Michel Vorm reddet imidlertid forsøket fra kloss hold, men kunne lite gjøre med Milners straffespark etter at en klønete Erik Lamela felte Roberto Firmino innenfor sekstenmeteren.

Venstrebackenes dag

Gjestene fortsatte å styre kampen etter pause, og Sadio Mané satte ballen i mål etter 56 minutter. Scoringen ble imidlertid avvinket for offside etter at Adam Lallana hårfint var på feil side da han serverte Mané.

Mauricio Pochettinos mannskap kom mer med i kampen utover i annen omgang, og etter 72 minutter satte Danny Rose inn utligningen.

Backen dukket opp umarkert på lengste stolpe og satte ballen i Simon Mignolets nærmeste hjørne til 1-1.