Rosenborg møtte overmakten

Christian Gytkjær scoret på straffe, men det hjalp lite for Rosenborg torsdag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg er ute av europaligaen etter nok et 1-2-tap for Austria Wien torsdag.

To baklengsmål etter pause gjorde oppgaven altfor vanskelig for Rosenborg i europaligakvalifiseringens fjerde runde. 1-2-tapet sendte Austria Wien videre med 4-2 sammenlagt.

Tore Reginiussen sene redusering i bortekampen tente håpet i RBK-leiren foran torsdagens returmøte, men på Lerkendal viste Austria Wien seg som det sterkeste laget.

Rosenborg var heldige som ikke havnet under i målprotokollen allerede før pause. Gjestene fra den østerrikske hovedstaden skapte et knippe store sjanser og burde ledet halvveis. Olarenwaju Kayode fikk to muligheter og scoret på den andre, men heldigvis for Rosenborg sto 23-åringen offsideplassert.

RBK fikk sin beste sjanse etter 35 minutters spill da Fredrik Midtsjø avsluttet et fint angrep. Skuddet ble likevel forholdsvis enkel mat for Austria-keeper Robert Almer.

Håpet sluknet

Samme Almer vartet opp med en langt mer kvalifisert redning da Christian Gytkjær brøt gjennom Austria-forsvaret ti minutter etter pause. RBK-spissens vipp var følsom, men gjestenes keeper fikk noen fingre på ballen og slo den i nettveggen.

12 minutter ut i omgangen kom så baklengsmålet trønderne minst av alt ønsket seg. Et frispark ble slått på hodet til Alexander Grünwald, og hodestøtet som fulgte var det klasse over. RBK-keeper Adam Larsen Kwarasey måtte se ballen fyke inn ved stolpen.

Rosenborg slo imidlertid raskt tilbake og fikk straffe da Austria Wien-stopper Lukas Rotpuller stoppet et Mike Jensen-innlegg med hånden. Christian Gytkjær utlignet sikkert fra krittmerket.

Ett RBK-mål til ville gitt ekstraomganger, men det håpet sluknet da Austria-spiss Kayode lurte Jørgen Skjelvik og hamret inn 2-1 drøyt 20 minutter før slutt.

Helland-trøbbel

Ekstra salt i såret for Rosenborg var det at Pål André Helland måtte forlate banen allerede etter 24 minutters spill med det som lignet en lyskestrekk. Det er svært dårlig nytt for et RBK-lag som allerede har flere kantspillere ute med skade.

Søndagens kamp mot Tromsø på Lerkendal kommer antakelig for tidlig for Helland, og kanskje mister også Helland de kommende landskampene mot Hviterussland og Tyskland. RBK-profilen ble mandag tatt ut i landslagssjef Per-Mathias Høgmos tropp til de kampene.