Ingen Rennes-avtale på Ødegaard

<p>Real Madrid ønsker å låne ut Martin Ødegaard. Foto: Terje Bendiksby ( NTB scanpix)</p>
Real Madrid ønsker å låne ut Martin Ødegaard. Foto: Terje Bendiksby ( NTB scanpix)

Sportsdirektør i Rennes, Mikaël Silvestre, sier at utlånsavtalen vedrørende Martin Ødegaard har gått i vasken. Dermed blir 17-åringen værende i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken skal være knyttet til FIFAs regelverk rundt mindreårige spillere. Det uttaler sportsdirektør Silvestre til den franske radiostasjonen RMC.

– Det er vanskelig. Martin kommer ikke til oss i sommer på grunn av alderen sin. Han er fortsatt underårig, sier Silvestre til RMC Sport.

– Han fyller 18 år i desember. Real Madrid har ikke lyst til å ta noen risiko, ettersom klubben fortsatt trues med straff av FIFA. Spilleren vil bli værende i Real Madrid. Han kan bli lånt ut til annen spansk klubb, men han kommer i alle fall ikke til Rennes.

Bakgrunn: Zidane hinter om Ødegaard-utlån

Ifølge FIFAs regelverk er internasjonale overganger kun tillatt om spilleren er over 18 år. Unntak kan gjøres dersom visse krav innfris, men dette er altså ikke Real Madrid forberedt på å ta sjansen på.

I januar fikk Real Madrid og naboklubben Atlético Madrid overgangsnekt av FIFA for å ha brutt flere retningslinjer hva gjelder internasjonale overganger og førstegangsregistrering av spillere under 18 år. Begge klubbene anket saken.

Ødegaard har vært koblet til en utlånsavtale til Rennes siden lengre tid og manager Christian Gourcuff har tidligere bekreftet at den norske 17-åringen var på vei til klubben.

Les også: Spansk avis: Ødegaard ferdig i Castilla

Ingen risiko

Petter Veland, Viasats ekspert på spansk fotball, er ikke altfor overrasket over at det ikke ble noen overgang til Rennes for Ødegaard likevel.

– Det kommer litt bardust på fordi man forventer at Real Madrid som klubb skal ha full kontroll på en slik situasjon. Men denne registreringsnekten og deres litt slitte forhold til FIFA gjør at de ikke vil havne enda lenger ned i gjørma der, og derfor vil de ikke ta noen risiko, sier Veland til NTB.

– I og med at det har drøyd såpass lenge med den offisielle bekreftelsen, er det åpenbart at den detaljen var relevant og veldig stor.

Les også: Skjebnesommer for Ødegaard

Spansk utlån?

Nå som Rennes-overgangen ikke blir noe av, betyr det at Ødegaard enten blir værende i Real Madrid eller lånes ut til en annen spansk klubb.

Veland er klar på at han tror og håper at Castilla-spill er uaktuelt og at 17-åringen får nye utfordringer på førstelagsnivå. Viasat-eksperten nevner nyopprykkede Leganés som et mulig alternativ.

– Jeg har absolutt ingen informasjon som underbygger det, men det første som slår meg er Leganés. En nyopprykket La Liga-klubb som så seint som for bare noen timer siden bekreftet at de er på jakt etter forsterkninger. Det må enten være bosmanspillere eller leiesoldater på grunn av økonomien. Det er en liten Madrid-klubb som trenger hjelp fra storebror, sier Veland.

Les også: Ingen Ødegaard for Høgmo

Personvernpolicy