Zlatan i perlehumør i Pogba-comeback

Zlatan Ibrahimovic hadde grunn til å juble mot Southampton. Svensken har scoret tre mål for United på sine to seriekamper. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paul Pogbas Manchester United-retur fikk størst oppmerksomhet før kampen mot Southampton, men på banen var det Zlatan Ibrahimovic som ble den avgjørende faktoren. United vant 2-0.

– En fantastisk åpning for United hjemme på Old Trafford, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Ibrahimovic headet United i føringen etter 36 minutter, før han så doblet på straffespark sju minutter etter hvilen. Flere scoringer ble det ikke. Zlatan og United har dermed full pott etter to kamper i Premier League. Svensken har tre mål på to seriekamper.

Rekordkjøpet Pogba (23), som nylig ble hentet tilbake til gamleklubben United fra Juventus for rundt en milliard kroner, spilte 90 minutter for hjemmelaget. Det var hans første United-kamp siden mars 2012. Franskmannen hadde en litt uryddig start på fredagens oppgjør, men spilte seg etter hvert opp.

Jevnspilt

Første omgang var jevnspilt, og Southampton var fullt på høyde med hjemmelaget. Blant annet fikk Shane Long en gyllen mulighet til å sende laget sitt i føringen etter 26 minutters spill, men 29-åringens avslutning fra god posisjon ble for veik.

Så viste United effektivitet ni minutter før pause. Antonio Valencia fant kaptein Wayne Rooney ute på høyrekanten, og sistnevnte fikk god tid til å slå inn. I boksen knuste nyervervelsen Ibrahimovic Southampton-stopper Jose Fonte i hodeduellen, og spissveteranen headet kontant inn 1-0 i sin hjemmedebut, naturlig nok til United-fansens store glede.

Straffespark

I det 52. minutt fikk United – og Zlatan – nok en gang grunn til å juble. Venstreback Luke Shaw gikk i bakken inne i gjestenes boks, og dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket. Southampton-spillerne protesterte, men uten å få gehør av pipeblåseren. Fra elleve meter var målscorer Ibrahimovic sikker som banken. 34-åringen fintet vekk Southampton-keeper Fraser Forster og satte ballen i kassen.

Begge lag fikk sjanser til å score etter Ibrahimovics 2-0-mål. Anthony Martial fikk to store muligheter for vertene, mens nevnte Shane Long igjen kom nære med et godt hodestøt. Dusan Tadic fikk også løsnet skudd i farlig posisjon, men uten å treffe mål. Nettsusen uteble dermed for gjestene.

Southampton maktet ikke å mobilisere en skikkelig sluttspurt på tampen, og José Mourinhos mannskap kunne juble for tre nye poeng da Taylor blåste av for full tid.