Lochte beklager feil framstilling

Ryan Lochte avbildet i OL-bassenget under lekene i Rio de Janeiro.
Ryan Lochte avbildet i OL-bassenget under lekene i Rio de Janeiro. Foto: David Gray / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svømmestjernen Ryan Lochte beklaget fredag å ha gitt feil framstilling av hendelsene på en bensinstasjon i Rio de Janeiro sist helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil be om unnskyldning for min oppførsel sist helg. Jeg burde vært mer nøyaktig og oppriktig da jeg beskrev det som skjedde den morgenen, sa han i en uttalelse via Instagram og Twitter.

– Jeg burde også vært mye mer ansvarlig i min oppførsel, og for det ber jeg om unnskyldning til mine lagkamerater, mine tilhengere, mine konkurrenter, mine sponsorer og vertene for dette store idrettsarrangementet.

Det fikk stor oppmerksomhet da Lochte hevdet å ha blitt utsatt for væpnet ran. Han fortalte at ranere utkledd som politimenn stoppet taxien han og tre lagkamerater satt i, og at en av dem holdt et våpen mot pannen hans og frarøvet svømmerne penger.

Brasiliansk politi stilte seg tidlig tvilende til framstillingen, og torsdag kom det fram at de fire amerikanerne i virkeligheten hadde gjort hærverk på toalettet i en bensinstasjon og deretter blitt konfrontert av væpnede sikkerhetsvakter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge politiet var Lochte beruset og aggressiv i møtet med vaktene. Dette dokumenteres av opptak fra overvåkingskameraer.

Les også: Amerikanske OL-svømmere ranet i Rio

Video tar de amerikanske svømmestjernene i løgn – USA unnskylder

Amerikanske OL-svømmere skal ha løyet om pistolran

– Traumatisk

Lochte, som til sammen har 12 OL-medaljer (seks av dem i gull), gjentok i sin uttalelse at en fremmed faktisk hadde pekt på ham med skytevåpen og forlangt penger for å la ham gå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er traumatisk å oppleve noe slikt, når man er ute sent med sine venner i et fremmed land, med en språkbarriere, sa Lochte.

Han sier at han etter hjemkomsten til USA tiet så lenge om hendelsene fordi han først ville være sikker på at de tre som var sammen med ham den kvelden (Gunnar Bentz, Jack Conger og Jimmy Feigen) hadde forlatt Brasil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Feigen var den siste av dem som reiste hjem. Det gjorde han etter å ha donert et betydelig beløp til veldedighet mot å slippe straffeforfølgelse.

Lekse

Lochte er blitt svært upopulær i Brasil etter det oppdiktede ranet, og han er blitt kraftig kritisert også i hjemlandet fordi skandalen har overskygget sportslige prestasjoner.

Lochte beklaget i sin melding særlig å ha tatt oppmerksomhet fra idrettsprestasjonene i OL.

– Jeg er svært stolt over å representere landet mitt i OL, og dette var en situasjon som kunne og burde vært unngått. Jeg tar ansvar for min rolle i det og har lært en viktig lekse, skrev han.