Berge tok brytebronse

Stig-André Berge i rekvalifiseringskamp som førte til en bronsefinale i den olympiske brytehallen i Rio de Janeiro søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Stig-André Berge i rekvalifiseringskamp som førte til en bronsefinale i den olympiske brytehallen i Rio de Janeiro søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bryteren Stig-André Berge tok sin første OL-medalje da han vant bronsekampen mot Rovsjan Bajramov fra Aserbajdsjan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Berge kjempet seg inn bakveien til bronsekamp i 59-kilosklassen etter at han tapte kvartfinalen mot japaneren Shinobu Ota.

Først vant han mot Almat Kebispajev i kampen om retten til å kjempe om bronsen. Kort tid senere var han i aksjon i bronsekampen mot Bajramov. Det ble en svært jevn kamp, men Berge vant 1-1-kampen fordi han tok det siste poenget.

– Jeg visste at så lenge jeg holdt tempoet og kom inn i det fjerde og femte minutt så begynner motstanderen å dø. Det er ikke pen bryting, det ser du på trynet mitt. Det ble fight fra første stund. Det var ikke mange tekniske poeng, men det teller ikke i denne kampen, sa Berge.

Spesiell seier

– Det er bare fantastisk. Vi har jobbet for dette i fire år og hatt OL-medalje som det store målet. Vi visste at han hadde potensial, men realistisk var medalje en høy målsetting. Det var nok en del motstandere på papiret som var bedre enn Stig, men vi kjenner kapasiteten hans og vet at han kan slå alle på en god dag, sa trener Jimmy Lidberg etter seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstra spesiell ble seieren for Berge ettersom hans mor og nære støttespiller døde tidligere i år. På spørsmål om hva han ville sagt til sin mor i dag, svarte han:

– Mamma, vi klarte målet vårt.

Les også: Bronsehåpet lever for Berge

Jevn kamp

Kampen startet jevnt i stående. Berge fikk en advarsel før minuttet hadde gått, før motstanderen også ble advart like etterpå. Bajramov var den første som måtte ned i knestående, men Berge klarte ikke å utnytte sjansen. Det gjorde heller ikke Bajramov da han fikk sjansen drøyt halvminuttet før pause.

Kort tid ut i annen omgang fikk aserbajdsjaneren kampens første poeng, og lenge så det ut til å være nok til seier. Men med halvannet minutt igjen på klokka fikk Berge ett poeng etter å ha kjempet godt i stående.

Mot slutten ble det langt høyere tempo, men Berge holdt hodet kaldt og sikret bronsen.

Da sluttsignalet gikk ble bronsevinneren overfalt av sine trenere. Deretter showet 32-åringen for publikum med jubel og dans.