Bronsegutta: – Skal bare spise, spise, spise

Kristoffer Brun og Are Strandli rodde inn til tredjeplass og dermed bronsemedalje i finalen i lettvekt dobbeltsculler på Lagoa stadion i Rio de Janeiro fredag.
Kristoffer Brun og Are Strandli rodde inn til tredjeplass og dermed bronsemedalje i finalen i lettvekt dobbeltsculler på Lagoa stadion i Rio de Janeiro fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Radarparet Are Strandli og Kristoffer Brun kunne nesten ikke vente med å feire OL-bronsen med et skikkelig godt måltid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et knalltøft finaleløp kjempet den norske roduoen seg inn til bronse i lettvekt dobbeltsculler. Bare 0,69 sekunder skilte opp til Frankrike, som tok gullet. Irland knep sølvet 16 hundredeler foran Norge.

I lang tid har de to verdensmesterne fra 2013 vært svært nøye med matinntaket for å kunne prestere på topp i Rio-lekene. I båtklassen deres er maksvekten på de to roerne 140 kilo til sammen. Med bronsemedaljen rundt halsen begynte Brun og Strandli å drømme om hva slags mat de skulle feire med.

– Det er siste gang du ser denne tynne magen her på en liten stund, altså, gliste Brun, som hadde mest lyst på biff og pommes frites.

De har begge en matchvekt på cirka 70 kilo. Om vinteren veier de rundt 78 kilo.

– Jeg gleder meg sånn til noe skikkelig mat. Jeg er så lei av grønnsaker, frukt og salat. Det skal bli så deilig, sa Strand til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg skal bare spise, spise, spise. Jeg kommer til å bli så skuffet, for jeg kommer ikke til å orke noe. Jeg kommer til å være ferdig etter et halvt måltid, fortsatte Stavanger-mannen.

Bestevenner

Latteren satt løst blant de to roerne etter bronseløpet. Endelig fikk de betalt for alt det harde arbeidet de har lagt ned på veien til fredagens finale. I London-OL i 2012 ble de nummer ni.

Brun og Strandli er både bestekompiser og makkere, og de tilbringer rundt 300 døgn sammen i året. Derfor var det så stort å ta en OL-medalje sammen. Før de kom opp av vannet trengte de litt ekstra tid sammen i båten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er kjærlighet. Vi måtte kjenne litt på den stemningen før vi rodde inn. Han er min beste venn, helten min og forbildet mitt. Det er ganske magisk å klare å gjøre dette sammen. En bergenser og en siddis, en tømrer og en økonom. Det er kontraster, lo Brun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forventningene før Rio-lekene har vært store. De har vært på seierspallen i alle internasjonale finaler de har stilt i siden 2013. Fredag klarte de det igjen.

Selv om de hadde håpet å utfordre Frankrike i kampen om gullet, var de likevel storfornøyde med bronsen. Brun og Strandli mente de hadde rodd sitt beste løp noensinne.

– Vi klarte en perfekt kombinasjon mellom å være kald, smart og slippe galskapen løs, mente Brun.

– Det er det beste løpet vi har prestert noen gang. Vi kan ikke være misfornøyd når vi får til det i en OL-finale. Det er ikke lov, sa bergenseren til NTB.

Roerne har sørget for begge Norges medaljer i Rio-OL så langt. Dagen før tok også Olaf Tufte og Kjetil Borch bronse i dobbeltsculler.

Tungvekt

I et intervju med VG før fredagens finale åpnet Brun og Strandli for å bytte fra lettvekt til vanlig dobbeltsculler. Men den avgjørelsen tar de ikke med det første.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når du er midt i en tøff slankeperiode, er det eneste du tenker på at du aldri skal ro lettvekt igjen. Men nå ... kanskje vi skal fortsette. Vi får se, jeg vet ikke, sa Strandli til NTB.

– Vi kommer aldri til å gå opp 25 kilo, og det trenger vi ikke. De som vant OL i dobbeltsculler i 2012, var omtrent på vår størrelse. Båten er den samme, fortalte han.

Landslagstrener Johan Flodin sier de skal ta en diskusjon om hvilken båtklasse de bør velge.

– Å gå opp i tungvekt betyr ofte å bygge på seg masse muskler i et forsøk på å gjøre seg stor og tung. Vi kan se hvordan det går om en ikke regulerer vekt før mot slutten av sesongen. Vi skal diskutere ulike scenarioer, sa Flodin til NTB.