278 russere får konkurrere i OL

Julia Jefimova er blant de russiske utøverne som deltar i OL etter først å ha blitt utestengt. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB scanpix
Julia Jefimova er blant de russiske utøverne som deltar i OL etter først å ha blitt utestengt. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

278 russiske utøvere har fått klarsignal til å konkurrere i sommer-OL i Brasil, opplyser IOC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I utgangspunktet hadde Russland planer om å sende 389 utøvere til lekene, men listen er blitt trimmet heftig på grunn av anklagene om utstrakt, systematisk doping i landet.

Torsdag uttalte Den internasjonale olympiske komité (IOC) at 118 russiske utøvere utestenges fra OL, men senere er sju utøvere blitt klarert for deltakelse. Noen flere kan få konkurrere etter hvert som sakene deres behandles av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Meldingen om at 278 russere er klarert for OL-deltakelse, kommer samme dag som det ble bestemt at Russland utestenges helt fra Paralympics i september.

Blant de utestengte russiske OL-utøverne, konkurrerer de fleste av dem (67) innen friidrett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus