Kule skutt inn i pressetelt i Rio

Newzealandsk OL-ansatt nesten truffen. Ingen vet hvor kulen kom fra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen utspant seg i pressesenteret ved hestesportarenaen i Rio lørdag.

Journalistene i telet hørte et smell og en kule skal ha gått gjennom teltduken i pressesenteret. Ingen skjønte hva som hadde skjedd før kulen senere ble funnet og man så hullet i teltduken.

Les også: Svenske turister kidnappet av væpnet gjeng i Rio

Nesten truffet

Ingen personer ble skadet under hendelsen, men den newzealandske OL-tropp-lederen Rob Waddell sier at kulen landet like ved én av deres ansatte.

– Vi tok uansett situasjonen alvorlig og satte i verk våre sikkerhetsplaner. Det betydde at alle i vårt team ble anbefalt å holde seg der de var og ble informert om hendelsen, sa Waddell på en pressekonferanse lørdag.

Hendelsen skjedde like før newzealandske Mark Todd skulle inn i ringen for sin dressurridning-konkurranse. Hans deltagelse ble ikke påvirket av hendelsen.

Les også: Brasils mange kriser skygger for OL-festen

Mysterium

Ingen vet hvor kulen kom fra, men det skal ifølge svenske Expressen være en militærleir like i nærheten.

Sikkerhetsansvarlige for lekene etterforsker nå hendelsen, men beroliger folk om at skuddet ikke var et angrep. De vet likevel ikke hvem eller hvordan kulen ble skutt inn i teltet.

Les også: Rio-OL åpnet med miljøbudskap

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus