Ingebrigtsen flau over eget lag tross seier

Lillestrøm - Rosenborg (3-4). Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen etter eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Rosenborg ledet 4-0, men var nær ved å rote bort seieren mot Lillestrøm. Hjemmelaget maktet å redusere tre ganger i kampen som endte 4-3.

Rosenborg reiste seg etter det meget sure tapet på Kypros, der laget slapp inn tre mål på overtid mot APOEL og ikke tok seg videre fra mesterligakvalifiseringens 3. runde.

Lørdag møtte trønderne et Lillestrøm-lag i motgang, og det så lenge ut til å være divisjonsforskjell på lagene. Tre LSK-reduseringer etter pause skapte imidlertid spenning mot slutten.

– Vi ødela for oss selv i første omgang. Da ble det tungt å komme tilbake. Vi gjorde én knallomgang, men den kom for sent, sa LSK-kaptein Frode Kippe til TV 2 etter kampen og la til at det ble gått en skikkelig runde med samtlige i pause da laget lå under 0-3.

Heller ikke RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var særlig fornøyd til tross for tre poeng.

– Vi gjorde en strålende første omgang, og så var vi fryktelig naive i annen omgang. Vi tror det skal bli enklere enn hva det er, og så blir vi straffet. Det synes jeg er flaut, sa han etter kampen.

Etter 18 minutter snappet Gytkjær opp en meget svak pasning fra Marius Lundemo og kom alene mot Arnold Origi. Avslutningen fra skrå vinkel var ikke den beste, men snek seg mellom beina på den ellers så solide sisteskansen til LSK.

Seks minutter senere var det nok en gang svakt forsvarsspill i Lillestrøm som endte med scoring. En innoverskrudd corner fra Mike Jensen ble stusset videre på bakre stolpe, hvor en umarkert Gytkjær dukket opp og satte inn 2-0.

Hattrick

Hattricket var et faktum etter 34 minutter da dansken avsluttet et meget godt RBK-angrep. Mike Jensen fikk ballen sentralt og brettet spillet ut mot Pål André Helland. Han slo ballen inn i feltet, og Gytkjær hadde få problemer med å sette inn sin tredje scoring.

– Dette er supergøy, sa tremålsscoreren til TV 2 i pausen.

LSK-trener Rúnar Kristinsson er under hardt press, og da lagene gikk til pause var det flere blant tilskuerne på Åråsen som ropte «Runar må gå».

Kristinsson omtalte den første omgangen som «forferdelig», og ropene fra tribunen ble ikke mindre da Fredrik Midtsjø la på til 4-0 etter 48 minutter på volley mot et meget passivt hjemmeforsvar.

Men så våknet plutselig LSK-laget.

Scoring annullert

Erling Knudtzon reduserte til 1-4 etter 51 minutter da et frispark fra Malaury Martin fant Håkon Skogseid, som headet ballen på tvers. Der dukket Knudtzon opp og scoret med magen.

Etter 60 minutter jublet LSK igjen, men målet kom ikke til å telle. En offsideplassert Ole Martin Rindarøy slo inn til Knudtzon, som scoret. Assistentdommeren godkjente først målet, men etter konferanse med hoveddommer Svein Oddvar Moen ble målet korrekt annullert.

Det ga LSK-laget enda mer motivasjon, og kun minutter senere reduserte laget på nytt da Martin dundret ballen i mål med venstrefoten.

Så virket hjemmelaget å gå tomt for ideer fremover, men ett minutt før full tid ga Mohamed Ofkir hjemmesupporterne håp om poeng med sin 3-4-scoring.

Nærmere kom imidlertid ikke hjemmelaget, og resultatet gjør at Kristinssons mannskap ligger på 11.-plass med 20 poeng, mens Rosenborg øker ledelsen på toppen av tabellen. Laget har nå 43 poeng og ni poengs forsprang på Odd.

Eliteserien fotball 2016: Lillestrøm - Rosenborg (3-4). Rosenborg-spillerne jubler for seier etter eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix