Meny

– Norway Cup er fortsatt et trygt sted å være

Styreleder i Norway Cup, Terje Lund, sier til NTB at Norway Cup er et trygt sted å være. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En trener for et utenlandsk fotballag på Norway Cup etterforskes for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot jenter. Det kan være flere tilfeller, sier politiet.

Styreleder i Norway Cup, Terje Lund, mener at skolene og turneringen er et trygt sted å være. En utenlandsk trener etterforskes for seksuelt krenkende atferd mot flere deltakere på en skole knyttet til turneringen.

Lund er trygg på at sikkerhetsopplegget de har laget i samarbeid med politiet og utekontakter er godt.

– Vi har et veldig tett og godt samarbeid med Oslo-politiet, utekontaktene og natteravnene. Vi har laget et sikkerhetsopplegg med de som vi mener er veldig godt og som vi er veldig trygge på at Norway Cup fortsatt er et trygt sted å være, sier styreleder i Norway Cup, Terje Lund.

Fem saker

Leder for Oslo-politits avsnitt for vold og seksualforbrytere fortalte tidligere i dag til NTB at siktelsen dreier seg om fem tilfeller av overgrep mot norske jenter mellom 14 og 16 år på Norway Cup.

– Vi vil bruke dagen på å kartlegge mulige andre hendelser og noe atferd som har skjedd overfor noen gutter. Politiet arbeider nå med å kartlegge om alle forholdene kan relateres til treneren. Han skal avhøres i løpet av dagen onsdag, sier Metlid.

Ikke kjent av politiet

Foreløpig er mannen siktet for seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke, etter straffelovens paragraf 298.

– Vi ønsker ikke å gå inn i detaljer før vi har fått snakket noe mer inngående med dem som er berørt. Men disse forholdene gjelder kun denne mannen og ikke laget han trener, opplyser Metlid.

Mannen, som blir beskrevet som «voksen», er kommet til Norge for å delta på fotballturneringen som går av stabelen på Ekebergsletta i Oslo mellom 31. juli og 6. august. Han skal ikke være en kjenning av politiet, og heller ikke av arrangørene ved Norway Cup, som derimot er godt kjent med laget han trener.

Utvist fra cupen

Sikkerhetsavdelingen i turneringen sier de nå jobber for å ivareta de involverte etter at mannen ble pågrepet på en skole i Oslo ved midnatt natt til onsdag.

Treneren er utvist fra arrangementet som regnes som verdens største fotballturnering for barn mellom 6 og 19 år. Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

Saken etterforskes nå av politiets avsnitt for vold og seksualforbrytelser i Oslo.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært