Arrangerte verdens første internasjonale øl-løp

Øl-løp-entusiaster fra hele verden samlet seg nord i London for å konkurrere om hvem som klarer å drikke fire øl og løpe 1,7 kilometer fortest.

Corey Gallagher er mannen som står bak verdens først «Beer Mile World Classic», som ble arrangert nord i London søndag. Deltakere fra ti ulike nasjoner deltok i fire forskjellige konkurranser.

Av de nordiske landene var det bare Sverige som var representert.

Løp og drikk

Hovedkonkurransen for de deltakerne i eliteklassen er å løpe fire runder rundt en løpebane, en distanse på en mile – 1,7 kilometer – og drikke en øl for hver runde.

– Du trenger fire øl. De må inneholde minst fem prosent alkohol og 335 milliliter væske. Både flasker og bokser er tillatt. På starten av hver runde drikker du en øl. Når du er ferdig kaster du den til side, eller snur den opp ned over hodet ditt for å vise at du er ferdig, også løper du videre, forklarer Gallagher til nyhetsbyrået Reuters.

Vinner drakk på åtte sekunder

Vinneren i den profesjonelle herreklassen, Corey Bellemore fra Canada, drakk ølene sine på åtte sekunder og løp hele løpet på fire minutter og 34 sekunder.

Amerikanske Ellie O'Mara stakk av med seieren for kvinner med en tid på seks minutter og 43 sekunder.

Øl-løp som dette er blant de mest populære idrettene innen kategorien for ekstremsport som kalles fordøyelsesidrett.